Elon Musk a hős, akit a kriptó érdemel, de nem az, akit akar

-

A Musk zavaros tweetjei által keltett őrület megtéveszti a befektetőket, de hosszú távon népszerűsítheti a kriptopiacot.

Elon Musk hírnevéből adódóan komoly ármozgásokat képes okozni tweetjeivel a kriptopiacokon, ez pedig komoly veszélyt jelent az átlag befektető számára – állítja Erik Nurm, a CoinSwap alapítója, de a Tesla vezérigazgatójának közösségi média-tevékenysége hosszú távon segítheti a kriptó népszerűsítését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nurm felhívta a figyelmet arra, hogy Musk nem sokkal azután kezdett tweetelni a bitcoinról és a dogecoinról, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megtiltotta számára, hogy a saját cégéről, a Tesláról tweeteljen.

„Elon azáltal manipulálja a piacot azáltal, hogy FUD-ot hoz létre a bitcoin körül. Ugyanazt a játékot játssza, mint a tőzsdén” – mondta Nurm.

„Miután az SEC eltiltotta a Tesláról szóló tweetelésről, a hangsúlyt a kriptopiacra helyezte át, ahol egyelőre szabadon garázdálkodhat a közösségi médiában” – tette hozzá.
A CoinSwap alapítója jelenleg kaotikusnak tartja a piacot, elsősorban Elon Musk folyamatosan változó temperamentumának köszönhetően. Az év elején Musk bejelentette a bitcoin fizetőeszközként való elfogadását, majd pár héttel később visszavonta döntését.
Nemrégiben pedig ismét megváltoztatta álláspontját, és bejelentette, hogyha a bányászat által felhasznált energia felét megújuló energiával fedezik, a Tesla ismét elfogadja a bitcoint, mint fizetőeszköz.

Musk kaotikus viselkedése azonban hosszú távon több embert vonhat be kriptovilágba – még ha a rossz okokból is, mondja Nurm.

„Ugyan Musk átmenetileg zűrzavart okoz, részvétele azonban hosszú távon előnyös lehet a kriptopiac számára, mivel új embereket vonz be, bár néha rossz okokból” – mondta.

Nurm ezzel Musk legújabb játékszerére – a CumRocket-ra utalt, amely egy felnőtt filmipar számára készített token, amelynek ára 10 perc alatt megnégyszereződött, amikor Musk tweetelni kezdett róla.

„Musk próbálkozásai, amelyekkel az általa kiválasztott kriptovaluta árát manipulálja nagy veszélyt jelentenek, mivel sok hétköznapi ember elveszíti minden pénzét az ilyen egyértelmű pump and dumpok miatt”

Fenntartásokkal kell kezelni Musk tweetjeit – mondja Nurm, aki hozzátette, hogy a multimilliárdos vezérigazgatónak hátsó szándékai lehetnek, amikor elismer vagy leszavaz egy adott coint.

„Remélem, hogy az emberek Musk összes kriptopiachoz kapcsolódó tweetjét és egyéb megjegyzéseit fenntartásokkal kezelik majd, és nem felejtik el Elon hátsó szándékait” – zárta mondandóját Nurm.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!