Hiába az esés, a bitcoin-befektetők optimisták

-

Egy friss felmérés rávilágít, hogy a bitcoinosok többsége kifejezetten optimista a piacot tekintve, dacára a közelmúltban tapasztalt 50%-os esésnek.
Ez pedig nem csak a bitcoinra, de számos altra is igaz, hiába volt emlékezetes ez a mostani zuhanás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Voyager Digital mostani, második féléves felmérésben a lakossági kisbefektetőket kérdezték meg, egészen pontosan a Voyager platformján aktív 3671 kereskedőt.
A válaszokból pedig kiderül, hogy 81%-uk kifejezetten bizakodva tekint a kriptopiac jövőjére. Teszik ezt annak ellenére, hogy április-május során a lokális csúcsról a BTC 50%-ot zuhant, és sok altcoin ennél is nagyobb veszteségeket szenvedett el.
Számos projekt már magához tért azóta, de az általános piaci hangulatot inkább a bizonytalanság jellemzi. Mégis, a válaszadók 87%-a növelni tervezi a kriptokészleteit, az első negyedévben ez a szám csak 80%-on állt.
39%-uk úgy véli, a BTC árfolyama 56 ezer és 70 ezer között lesz a harmadik negyedévben, 28%-uk pedig 41 és 55 ezer közé teszi. Jelenleg 18% az, aki szerint 71 ezer fölötti árat is láthatunk majd.
90%-nál nagyobb arányban gondolják úgy, hogy a SEC el fogja fogadni az egyik bitcoin ETF beadványt, sokak szerint pedig az ennyire egyszer intézményi befektetés új szereplőket, vásárlókat hoz majd a piacra.
Az altok közül az ADA a népszerű, egészen pontosan 55%-uk szerint ez a legjobb alt. A DOGE 11%, a LINK 6%, a DOT pedig szintén 6%-os népszerűségnek örvend.
A Voyager ügyvezetője, Steve Ehrlich szerint sokat elárul, hogy a legutóbbi áresés ellenére is mennyire töretlen a kriptopiacba vetett bizalom.

Ez ráadásul inkább jó vételi lehetőségként van értelmezve, nem pedig előjátékként a további eséshez.

„A válaszadóink többsége egyértelműen jó vételi lehetőségként tekintett a májusi áresésre. Bizakodóak a piac jövőjét illetően. Ráadásul, akik tovább vásárolnának, azok is többen vannak, mint a legutóbbi felmérésünk alkalmával.”

Olvastad már? Mi az a kriptopénz?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!