Hiába az esés, a bitcoin-befektetők optimisták

-

Egy friss felmérés rávilágít, hogy a bitcoinosok többsége kifejezetten optimista a piacot tekintve, dacára a közelmúltban tapasztalt 50%-os esésnek.
Ez pedig nem csak a bitcoinra, de számos altra is igaz, hiába volt emlékezetes ez a mostani zuhanás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Voyager Digital mostani, második féléves felmérésben a lakossági kisbefektetőket kérdezték meg, egészen pontosan a Voyager platformján aktív 3671 kereskedőt.
A válaszokból pedig kiderül, hogy 81%-uk kifejezetten bizakodva tekint a kriptopiac jövőjére. Teszik ezt annak ellenére, hogy április-május során a lokális csúcsról a BTC 50%-ot zuhant, és sok altcoin ennél is nagyobb veszteségeket szenvedett el.
Számos projekt már magához tért azóta, de az általános piaci hangulatot inkább a bizonytalanság jellemzi. Mégis, a válaszadók 87%-a növelni tervezi a kriptokészleteit, az első negyedévben ez a szám csak 80%-on állt.
39%-uk úgy véli, a BTC árfolyama 56 ezer és 70 ezer között lesz a harmadik negyedévben, 28%-uk pedig 41 és 55 ezer közé teszi. Jelenleg 18% az, aki szerint 71 ezer fölötti árat is láthatunk majd.
90%-nál nagyobb arányban gondolják úgy, hogy a SEC el fogja fogadni az egyik bitcoin ETF beadványt, sokak szerint pedig az ennyire egyszer intézményi befektetés új szereplőket, vásárlókat hoz majd a piacra.
Az altok közül az ADA a népszerű, egészen pontosan 55%-uk szerint ez a legjobb alt. A DOGE 11%, a LINK 6%, a DOT pedig szintén 6%-os népszerűségnek örvend.
A Voyager ügyvezetője, Steve Ehrlich szerint sokat elárul, hogy a legutóbbi áresés ellenére is mennyire töretlen a kriptopiacba vetett bizalom.

Ez ráadásul inkább jó vételi lehetőségként van értelmezve, nem pedig előjátékként a további eséshez.

„A válaszadóink többsége egyértelműen jó vételi lehetőségként tekintett a májusi áresésre. Bizakodóak a piac jövőjét illetően. Ráadásul, akik tovább vásárolnának, azok is többen vannak, mint a legutóbbi felmérésünk alkalmával.”

Olvastad már? Mi az a kriptopénz?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!