1 milliárd dolláros fedezeti alappal szemez egy milliárdos befektető

-

Alan Howard, a Brevan Howard fedezeti alap vezetője egy kriptoportfolió-platformot szeretne indítani, melynek célja, hogy stabil befektetéseket nyújtson egy nagyon változó piacon.
A platform az intézményi ügyfelekre összpontosítana, és stratégiai befektetéseket kínálna egyéb kriptofedezeti alapokba, így az „alapok alapja” lehetne, a Financial Times augusztus 30-án megjelent cikke szerint.

Nagy volumenű tervek

A fedezeti alap célja, hogy akár 1 milliárd dollárnyi befektetést kezeljen. A vállalkozás épp egy bika piac közben indulhat a bitcoin áremelkedéseinek köszönhetően.
A Hedge Fund Research adatelemző cég szerint nagyjából 60%-ot emelkedett a kriptopénzekre építő befektetési alapok száma az év első két negyedévében.
Az Elwood Asset Management fogja felügyelni a platform indulását, kiépítését és irányát is, ezen felül az Elwood kezeli Howard személyes digitális vagyonát is. A cél az, hogy olyan cégeket találjanak, amelyek megfelelnek az Elwood átvilágításának, hogy elkerüljék az esetleges problémákat.

 „A való világban nagyon nehéz elveszíteni a hagyományos pénzügyi eszközöket. A digitális világban azonban nagyon egyszerű, egyetlen karakter elrontása egy bitcoinutalás során és a pénz örökre elveszhet.” – mondta Bin Ren, az Elwood vezérigazgatója.

Ideális esetben Howard cége találni fog annyi céget, hogy kielégítse ügyfelei portfolióját és megfeleljen a rizikóprofiloknak, valamint a folyósíthatósági és diverzifikációs igényeknek.

A részleteket egyelőre nem tudni, de az Elwood testre szabhatja a portfoliókat minden befektető számára. A szolgáltatásért egy nem ismert költséget számolnak fel, továbbá még egy költséget, hogy hozzáférjenek anyagi eszközeikhez.
Korábban az Elwood és az Invesco befektetésmenedzsment cég közösen elindított egy tőzsdén kereskedett alapot (ETF).
Ren egy márciusi Bloomberg-interjúban elmondta:

„Az egyetlen módja, hogy az intézmények megismerkedjenek a digitális eszközökkel a bitcoinvásárlás volt, de sokan nem tudnak vagy tartanak a bitcoinvásárlástól, amire egyébként jó okuk van.”

Howard már 2017 óta kriptobefektető, korán befektetett a Block.one-ba, az EOS cégtulajdonosába. Ennek ellenére nem vesz részt az Elwood mindennapi működésében.
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!