Max Keiser: a bitcoin dominanciája miatt esett vissza az ether értéke 90 dollárra

-

Max Keiser amerikai közgazdász, közvetítő és kriptovaluta-rajongó úgy véli, hogy az ether értéke majdnem felére csökkenhet, mivel a rivális bitcoin dominanciája egyre növekszik a kriptopiacon.
Egy pénteken írt Twitter-bejegyzésben Keiser felhívta a figyelmet a bitcoin hashrátájának legújabb rekordjára, amelyet a kriptopénz bányászatához szükséges energia és erőforrások növekedése tett lehetővé, ezáltal bebiztosítva az árat.


Keiser azt állította, hogy az altcoin-piac romokban hever, mivel a befektetők a bitcoin növekvő dominanciájára összpontosítanak – úgy véli, a bitcoin a piacon 85 százalékos részesedést fog élvezni.

Sebezhető riválisok

A Bitcoin Cash és a Bitcoin SV különösen sebezhetők, mondta, miközben azt várta, hogy az ether 90 dollárra térjen vissza. Az ether pénteken körülbelül 170 dollárral kereskedett a dollárral szemben.
Ennek ellenére azonban gyorsan csökkent az értéke az elmúlt hetekben. A legutóbbi, június 26-ai 365 dolláros periodikus csúcs elérése után 53 százalékkal esett vissza.
Az ether hanyatlásának több oka lehet, amely túlmutat Keiser bitcoin-dominanciáról szóló elméletén.
Csütörtökön a Trustnodes arról számolt be, hogy az ether teljes készlete 2016 óta csaknem megduplázódott, amíg a bányászati nehézségek kiigazítását már kétszer késleltették.
Míg a bitcoin piaci dominanciája a piaci kapitalizáció egyszerű mérésével jelenleg közel 69 százalék, egyes kutatások azt sugallják, hogy amikor a piaci likviditást – a kereskedés volumenét és egyszerűségét – is figyelembe vesszük, a bitcoin dominanciája megközelíti a 90 százalékot.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!