Ensz-tisztviselő: a kriptók megnehezítik a bűnüldözést

-

Az Egyesült Nemzetek egyik tisztségviselője szerint a kriptopénzek a titkosítás olyan szintjét adják a bűnözők kezébe, amellyel komolyan megnehezítik a kiberbűnözés elleni fellépés hatékonyságát.
Az ausztrál ABC Rádió adásában beszélve mondta ezt Neil Walsh, az Ensz kiberbűnözéssel, pénzmosással foglalkozó egységének vezetője.

Példákat hozott a rabszolgatartás, szexuális bűncselekmények és az ezekhez tartozó áruk kereskedelméről.
Szerinte a rendőrségek nehezen kezelik ezeket a kockázatokat, mivel a kriptós kifizetések növekednek az illegális tevékenységek során. A kriptót pedig nehéz nyomon követni.
Hozzátette még:

„Ha titkosítást viszel a sztoriba, és ezzel anonim, vagy pszeudo-anonim státuszt érsz el, komoly kihívás elé állítod a nyomozókat. Ezzel pedig a rossz fiúk könnyebben tehetik azt, amit akarnak.”

Pénzügyi Akciócsoport

A globális szabályozási jogokkal rendelkező Pénzügyi Akciócsoport már létrejött. Ezzel biztosítható, hogy a kriptopénzek jogi helyzete, és a most kidolgozás alatt álló szabályzás meg fog felelni a pénzmosás elleni törvényeknek.
Emellett viszont további közreműködésre van szükség a kriptók szabályozásához.
Ebben részt kellene venniük a nemzeti törvényhozóknak, kormányoknak, és az iparág szakértőinek egyaránt:

„Rengeteg különböző tudományágra van szükségünk. Szükség van a technológia szakértőire, a politikusokra, és még a filozófusokra. A teljes paletta kell.”

Augusztus elején jelentették be, hogy több, mint 15 ország pénzügyi felügyeletei működtek közre az Akciócsoporttal egy megfigyelőrendszer létrehozásában. Ez a rendszer összegyűjti és megosztja az adatokat az egyedi tranzakciókról és azok részleteiről.
Korábban az Akciócsoport azt is javasolta, hogy a pénzmosás elleni szabályoknak nem megfelelő kriptoprojektek ellen szankciókat vagy akár felfüggesztést eszközölhessenek ki.
Ezzel arra ösztönözték volna az iparágat, hogy önként működjenek együtt a szabályozókkal az ügyfélazonosítás és a nyomonkövetés érdekében.

A kriptó alapjainak a megcsúfolása

A kriptopénzek üzleti modelljében szerepe van a decentralizációnak, és a privát szféra védelmének. Ennek ellenére Walsh hiszi, hogy a tőzsdéknek felelősséget kell vállalniuk a náluk vezetett számlákért.
Végezetül Walsh a nemzetközi terrorizmus és a kiberbűnözés kapcsolatáról beszélt. Elmondása alapján a zsebüknél fogva akarják elkapni a szervezett bűnözést. Ezen pedig több, mint 70 fős alakulat dolgozik a világon, együttműködve a rendőri egységekkel.
Ahogy ezt megfogalmazta:

„Azért csináljuk ezt, hogy biztonságban tarthassuk a társadalmunk legsebezhetőbb tagjait. Ha kiveszed a bűnözők zsebéből a profitot, és megszűnteted a pénzáramlást, valódi hatást érhetsz el.”

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!