3 év alatt 35 millióval emelkedett az ether készlete

-

A legfrissebb adatok szerint a világ második legnagyobb kriptopénze, az ether 2016 óta megduplázta teljes készletét.

Az ether készlete

Úgy tűnik, hogy a piacon lévő etherek száma kezdi meghaladni az eredeti elvárásokat. Az elmúlt három év alatt több mint 35 millióval növekedett a készlet, így az most 107 millión áll.

Annak ellenére, hogy az Ethereum pontosan leírja az új koinok forgalomba kerülésének folyamatát, egyes befektetők aggódnak az infláció mértéke miatt.
Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója eredetileg 97 millióra becsülte az ether készletét 2025-re, amikor még csak 72 millión állt 2016-ban. A tíz éves becslést azonban már most átléptük 10 millióval. Még több aggodalomra adhat okot, hogy Buterin korábbi kijelentése szerint a kriptopénz még Krisztus után 5000-ben sem fogja meghaladni a 104 milliós készletet, melyet pár évvel a projekt indulása után átléptünk.
Buterin ugyan több évvel ezelőtt mondta ezeket, de a társalapító biztos volt abban, hogy az ether készletének növekedése korlátozott marad:

 „Úgy gondolom, hogy az előrelátható jövőben nem megy 100 millió fölé az ether készlete.”

Nehézségbomba

Az Ethereum úgy próbálta helyrehozni a tervezett és valós készlet közötti különbséget, hogy egy nehézségbombával csökkentik a bányászás jövedelmezőségét és az új etherek keletkezésének mennyiségét.
A bombát azonban számos alkalommal elhalasztották és márciusban 3-ról csak 2-re csökkentették a kiadási rátát az eredeti 1 ether helyett.
A projekt úgy reméli, hogy a nehézségbombát az Ethereum 2.0 és a proof of stake algoritmussal együtt tudják majd elindítani. A bomba szakaszosan növelni fogja a bányászott blokkok közötti időt, a jelenlegi 15 másodpercről.
Egyes becslések szerint akár 1-2 perces blokkidővel is számolhatunk, ha leterhelt lesz az Ethereum hálózata, így fontos a jó időzítés a bomba élesítéséhez.
Azonban ha ismét elhalasztják a bombát, akkor akár újabb 20 millióval növekedhet az ether készlete az ETH 2.0 2021-es indulására, amiúely hatalmas eltérés lenne az eredeti becslésektől.
Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép: Tim Reckmann

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!