Peter Schiff: „A bitcoin most sem bízonyította, hogy biztonságos menedék lenne”

-

Peter Schiff azt mondta, a kriptovaluta bebizonyította, hogy nem biztonságos menedék.

Schiff: A bitcoin „ismét” kudarcot vallott

Egy augusztus 29-i Twitter-vita során Schiff a bitcoin árának hirtelen gyengeségét használta ki, amikor azt állította, hogy az megbízhatatlan befektetési alternatíva az olyan vagyoneszközökhöz hasonlítva, mint például a részvények vagy a fiat pénz.

Elutasított olyan korábbi elméleteket, amelyek szerint a BTC segítséget nyújthat a befektetőknek a kockázatok fedezéséhez, amelyek olyan tényezőknek vannak kitéve, mint az USA és Kína közötti kereskedelmi háború.
A bitcoin mintegy 8 százalékot veszített csütörtökön, és így 9500 dollár alá süllyedt – ez az a szint, amelyet azóta is tart.

„A bitcoin most sem bizonyította, hogy biztonságos menedék lenne” – jelentette ki Schiff.

Pénteken, amikor a kereskedelemben fokozódó feszültségek miatt a globális részvények zuhanni kezdtek, a befektetők a pénzügyben kerestek menedéket. A japán jen, a svájci frank, és különösen az arany jobb szintre lépett. A bitcoin mégis többet zuhant, mint a részvények!
A bitcoin, mint biztonságos menedék fogalma az utóbbi hónapokban vonzónak tűnt, amikor is a tőzsdék világszerte zuhantak.
A legnagyobb kriptovaluta mindazonáltal továbbra is kétségtelenül jó befektetésnek tűnik: a BTC/USD árfolyam 2019 eleje óta 150 százalékkal növekedett.
Schiff a bitcoin leszavazójaként ismert. Az utóbbi hetekben a BTC-közösséggel folytatott számos összecsapás középpontjában állt, amelyek közül néhány médiaszenzáció lett.
A múlt héten az „aranymogul” azt mondta, hogy a bitcoin soha nem fogja azt az árszintet elérni, amelyre a legkiválóbb adatok szerint számítanak. Azt tweetelte, az 50 000 dollár elérése lehetetlen, míg az arany értéke „végül” 5 000 dollár lesz.

Az aranymániás feldühíti Parabolic Travot is

A legújabb megjegyzéseire reagálva, a Parabolic Travként ismert Twitter-felhasználó bizonyítani akarta Schiffnek látszólagos téveszméjét.

 „Ugyan miért lenne a bitcoin biztonságos menedék? A jelenlegi paradigmában csakis a kötvények a megbízhatóak. Az arany sem biztonságos menedék” – írta az észrevehetően feldühödött Trav.
 „A bitcoin adatai az idő múlásával egyszerűen csak növekednek. Ha a régi pénzügyi elemzések szerint próbálod kezelni, megbolondulsz. De tulajdonképpen már az is vagy, Pete!”

Az arany mindennek ellenére szépen teljesített az éven. Augusztusban a nemesfém az euróval szemben új rekordárat ért el.
A továbbiakban a BTC támogatói szerint a jelenlegi ár alulteljesítése jelentéktelen ügy lesz.

Olvastad már? A nagy váltó vs. tőzsde teszt – mi a különbség, és melyiket érdemes választnani

Mike Novogratz Galaxy Digital vezérigazgatója a héten a Bloomberggel készített interjújában elmondta, hogy az intézményi befektetők bevonása lassan kimutatja hatását a bitcoin piacaira.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!