Michael Saylor nem csak Bitcoin maximalista: Mindenkinek van helye

-

A MicroStrategy vezérigazgatója úgy látja, hogy az Ethereum komoly versenytársa lehet a pénzügyi iparágnak.
A MicroStrategy vezetőjének, Michael Saylornak a Bitcoinon kívül más kriptovalutáknak is van helye a szívében – árulta el a milliárdos a CNBC Fast Money című műsorának egyik epizódjában, amelyben kifejtette véleményét az iparágról és arról, hogy miben látja a jövőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC vezető riporterének, Courtney Reagannek kedden adott interjúban Saylort először arról kérdezték, hogy miért vásárol folyamatosan BTC-t a szoftvercég.
A kérdés a vállalat június 14-i bejelentésére utalt, miszerint akár 1 milliárd dollár értékű részvényt is eladhatnak további bitcoinok felvásárlása érdekében.
Saylor a Bitcoint „digitális aranyként jellemezte egy nagy technológiai hálózaton”, és azt jósolta, hogy világszerte több milliárd ember fogja elfogadni.
Az interjú talán legérdekesebb megjegyzései azonban akkor hangzottak el, amikor a Fast Money társműsorvezetője, Guy Adami a „Bitcoin maximalizmus” témáját vette elő, miután rákeresett a kifejezésre a Google-ben.


Megkérdezte Saylor gondolatait az Ethereumról, és arról érdeklődött, hogy van-e hely a cég stratégiájában az ETH számára is.
Saylor azt mondta, hogy a Bitcoint „digitális tulajdonnak”, a legértékesebb és legdominánsabb hálózatnak tekinti, és az ökoszisztéma alapjaként jellemezte:

„Gondoljunk rá úgy, mint a kiber-Manhattan gránittömbjeire. Aztán ott van a tether és a stablecoinok, ezek pénzpiacok akarnak lenni a kibertérben … Aztán ott vannak a digitális alkalmazások, mint az Ethereum”.

Hozzátette, hogy „az Ethereum dematerializálni akarja a JP Morgan épületét, valamint a banki intézményt és az összes tőzsdét”.
Azt állította, hogy van helye a különböző kriptoeszközöknek, hozzátéve: Úgy gondolom, hogy ahogy a piac elkezdi megérteni ezeket a dolgokat, mindenkinek meglesz a helye”.
A szoftvercég vezérigazgatója azonban nem utalt arra, hogy a vállalat a közeljövőben lépéseket tenne az Ethereum vagy más kriptoeszközök felvásárlására.
Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott hétfői bejelentésében a MicroStrategy közölte, hogy értékpapír-kibocsátást indítana, amely lehetővé tenné, hogy idővel akár 1 milliárd dollárnyi részvényt értékesítsen.

Június 9-én a cég bejelentette, hogy befejezte az 500 millió dolláros, biztosított kötvénykibocsátását, és közölte, hogy a bevételt további Bitcoin-vásárlására kívánja fordítani.
Saylor 1,2 millió Twitter-követője körében végzett közvélemény-kutatásban vázolta fel elgondolását, amelyben azt kérdezte tőlük, hogy szerintük a BTC árfolyama a következő hét évben meghaladja-e a 6,125%-ot (ennyit kell a MicroStrategynek a kötvényvásárlóknak visszafizetnie az adott időszakban).


A 110.000 válaszadó 90 százaléka szavazott igennel a cikk írásakor.
A Bitcoin Treasuries jelentése szerint a MicroStrategy jelenleg 92.079 BTC-t birtokol, ami jelenlegi árfolyamon 3,68 milliárd dollárt ér.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MicroStrategy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!