Michael Saylor nem csak Bitcoin maximalista: Mindenkinek van helye

-

A MicroStrategy vezérigazgatója úgy látja, hogy az Ethereum komoly versenytársa lehet a pénzügyi iparágnak.
A MicroStrategy vezetőjének, Michael Saylornak a Bitcoinon kívül más kriptovalutáknak is van helye a szívében – árulta el a milliárdos a CNBC Fast Money című műsorának egyik epizódjában, amelyben kifejtette véleményét az iparágról és arról, hogy miben látja a jövőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC vezető riporterének, Courtney Reagannek kedden adott interjúban Saylort először arról kérdezték, hogy miért vásárol folyamatosan BTC-t a szoftvercég.
A kérdés a vállalat június 14-i bejelentésére utalt, miszerint akár 1 milliárd dollár értékű részvényt is eladhatnak további bitcoinok felvásárlása érdekében.
Saylor a Bitcoint „digitális aranyként jellemezte egy nagy technológiai hálózaton”, és azt jósolta, hogy világszerte több milliárd ember fogja elfogadni.
Az interjú talán legérdekesebb megjegyzései azonban akkor hangzottak el, amikor a Fast Money társműsorvezetője, Guy Adami a „Bitcoin maximalizmus” témáját vette elő, miután rákeresett a kifejezésre a Google-ben.


Megkérdezte Saylor gondolatait az Ethereumról, és arról érdeklődött, hogy van-e hely a cég stratégiájában az ETH számára is.
Saylor azt mondta, hogy a Bitcoint „digitális tulajdonnak”, a legértékesebb és legdominánsabb hálózatnak tekinti, és az ökoszisztéma alapjaként jellemezte:

„Gondoljunk rá úgy, mint a kiber-Manhattan gránittömbjeire. Aztán ott van a tether és a stablecoinok, ezek pénzpiacok akarnak lenni a kibertérben … Aztán ott vannak a digitális alkalmazások, mint az Ethereum”.

Hozzátette, hogy „az Ethereum dematerializálni akarja a JP Morgan épületét, valamint a banki intézményt és az összes tőzsdét”.
Azt állította, hogy van helye a különböző kriptoeszközöknek, hozzátéve: Úgy gondolom, hogy ahogy a piac elkezdi megérteni ezeket a dolgokat, mindenkinek meglesz a helye”.
A szoftvercég vezérigazgatója azonban nem utalt arra, hogy a vállalat a közeljövőben lépéseket tenne az Ethereum vagy más kriptoeszközök felvásárlására.
Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott hétfői bejelentésében a MicroStrategy közölte, hogy értékpapír-kibocsátást indítana, amely lehetővé tenné, hogy idővel akár 1 milliárd dollárnyi részvényt értékesítsen.

Június 9-én a cég bejelentette, hogy befejezte az 500 millió dolláros, biztosított kötvénykibocsátását, és közölte, hogy a bevételt további Bitcoin-vásárlására kívánja fordítani.
Saylor 1,2 millió Twitter-követője körében végzett közvélemény-kutatásban vázolta fel elgondolását, amelyben azt kérdezte tőlük, hogy szerintük a BTC árfolyama a következő hét évben meghaladja-e a 6,125%-ot (ennyit kell a MicroStrategynek a kötvényvásárlóknak visszafizetnie az adott időszakban).


A 110.000 válaszadó 90 százaléka szavazott igennel a cikk írásakor.
A Bitcoin Treasuries jelentése szerint a MicroStrategy jelenleg 92.079 BTC-t birtokol, ami jelenlegi árfolyamon 3,68 milliárd dollárt ér.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MicroStrategy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!