Michael Saylor nem csak Bitcoin maximalista: Mindenkinek van helye

-

A MicroStrategy vezérigazgatója úgy látja, hogy az Ethereum komoly versenytársa lehet a pénzügyi iparágnak.
A MicroStrategy vezetőjének, Michael Saylornak a Bitcoinon kívül más kriptovalutáknak is van helye a szívében – árulta el a milliárdos a CNBC Fast Money című műsorának egyik epizódjában, amelyben kifejtette véleményét az iparágról és arról, hogy miben látja a jövőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC vezető riporterének, Courtney Reagannek kedden adott interjúban Saylort először arról kérdezték, hogy miért vásárol folyamatosan BTC-t a szoftvercég.
A kérdés a vállalat június 14-i bejelentésére utalt, miszerint akár 1 milliárd dollár értékű részvényt is eladhatnak további bitcoinok felvásárlása érdekében.
Saylor a Bitcoint „digitális aranyként jellemezte egy nagy technológiai hálózaton”, és azt jósolta, hogy világszerte több milliárd ember fogja elfogadni.
Az interjú talán legérdekesebb megjegyzései azonban akkor hangzottak el, amikor a Fast Money társműsorvezetője, Guy Adami a „Bitcoin maximalizmus” témáját vette elő, miután rákeresett a kifejezésre a Google-ben.


Megkérdezte Saylor gondolatait az Ethereumról, és arról érdeklődött, hogy van-e hely a cég stratégiájában az ETH számára is.
Saylor azt mondta, hogy a Bitcoint „digitális tulajdonnak”, a legértékesebb és legdominánsabb hálózatnak tekinti, és az ökoszisztéma alapjaként jellemezte:

„Gondoljunk rá úgy, mint a kiber-Manhattan gránittömbjeire. Aztán ott van a tether és a stablecoinok, ezek pénzpiacok akarnak lenni a kibertérben … Aztán ott vannak a digitális alkalmazások, mint az Ethereum”.

Hozzátette, hogy „az Ethereum dematerializálni akarja a JP Morgan épületét, valamint a banki intézményt és az összes tőzsdét”.
Azt állította, hogy van helye a különböző kriptoeszközöknek, hozzátéve: Úgy gondolom, hogy ahogy a piac elkezdi megérteni ezeket a dolgokat, mindenkinek meglesz a helye”.
A szoftvercég vezérigazgatója azonban nem utalt arra, hogy a vállalat a közeljövőben lépéseket tenne az Ethereum vagy más kriptoeszközök felvásárlására.
Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott hétfői bejelentésében a MicroStrategy közölte, hogy értékpapír-kibocsátást indítana, amely lehetővé tenné, hogy idővel akár 1 milliárd dollárnyi részvényt értékesítsen.

Június 9-én a cég bejelentette, hogy befejezte az 500 millió dolláros, biztosított kötvénykibocsátását, és közölte, hogy a bevételt további Bitcoin-vásárlására kívánja fordítani.
Saylor 1,2 millió Twitter-követője körében végzett közvélemény-kutatásban vázolta fel elgondolását, amelyben azt kérdezte tőlük, hogy szerintük a BTC árfolyama a következő hét évben meghaladja-e a 6,125%-ot (ennyit kell a MicroStrategynek a kötvényvásárlóknak visszafizetnie az adott időszakban).


A 110.000 válaszadó 90 százaléka szavazott igennel a cikk írásakor.
A Bitcoin Treasuries jelentése szerint a MicroStrategy jelenleg 92.079 BTC-t birtokol, ami jelenlegi árfolyamon 3,68 milliárd dollárt ér.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: MicroStrategy

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!