A Morgan Stanley egyre nagyobb jövőt lát a Bitcoinban

-

A NYDIG és az FS Investments benyújtotta az SEC-hez egy Bitcoin befektetési alap létrehozására vonatkozó kérelmét. A Morgan Stanley készen áll arra, hogy ügyfeleinek bitcoint kínáljon.
A Morgan Stanley ügyfeleinek hamarosan még több lehetőségük lehet a Bitcoinba való belépéshez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A New York Digital Investment Group (NYDIG), egy „Bitcoinra szakosodott pénzügyi szolgáltató cég”, és az FS Investments benyújtotta a szükséges papírokat az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) egy olyan összevont befektetési alap létrehozására vonatkozóan, amely az amerikai Morgan Stanley megabank ügyfeleit célozza meg.
Az ilyen alapok lehetővé teszik a vállalatok és/vagy magánszemélyek számára, hogy a kitettséget szerezzenek a bitcoinban anélkül, hogy az eszközt saját maguknak kelljen tárolniuk.
Az alapok ezt többé-kevésbé a BTC árfolyamának követésével és egy kezelési díj hozzáadásával teszik – bár egyes szolgáltatók a mögöttes eszközhöz képest felárral vagy árengedménnyel kereskedhetnek.
Az SEC-bejelentés szerint a Morgan Stanley „bizonyos elhelyezési és kezelési díjakat kap az általa a kibocsátóhoz közvetített ügyfelek tekintetében”.
Az FS NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP lenne a negyedik olyan, Morgan Stanley-hez kapcsolódó alap, amely az intézményi ügyfelek portfólióinak némi kitettséget biztosítana a kriptovalutákban.
A Morgan Stanley először márciusban kínált Bitcoin-alapokat, köztük az FS NYDIG Select Fund, a Galaxy Bitcoin Fund LP és a Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP alapokat.
Ez volt az első nagy amerikai bank, amely ezt megtette, bár az alapok magas belépési korlátokkal működnek: az előbbi kettő esetében a minimális befektetés 25.000 dollár; a Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP-be való belépés pedig legalább kezdeti 5 millió dollárt kíván meg.

Amint azt a szlogenje is sugallja, az NYDIG még aktívabb volt a kriptofronton. Májusban a Fidelity National Information Services-szel (FIS) együttműködve bejelentette, hogy az egyszerű banki ügyfelek számára tenné lehetővé a bitcoinvásárlást a számlájukon belül.

„Amit mi teszünk, az az, hogy egyszerűvé tesszük a hétköznapi amerikaiak és a vállalatok számára, hogy meglévő banki kapcsolataikon keresztül tudjanak Bitcoint vásárolni””– mondta akkor Patrick Sells, az NYDIG banki megoldásokért felelős vezetője a CNBC-nek.

Ez az ajánlat még nem érte el a „Main Streetet”. A Wall Street azonban előnyben van.

Olvastad már? MicroStrategy további egymilliárd dollárért vásárolna több bitcoint

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!