Az NYDIG szerint az amerikai bankok még az idén lehetővé tehetik a kriptokereskedéseket

-

Az amerikai pénzintézetek egyre inkább rákényszerülnek arra, hogy más szemmel tekintsenek a kriptopénzekre, hamarosan pedig lehetővé tehetik felhasználóik számára, hogy közvetlenül vásárolhassanak bitcoint.
Véget érhet az a korszak, amelyben az amerikai bankok sátánként hivatkoznak a kriptovalutákra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC egy szerdai jelentése szerint a New Digital Invesment Group tető alá hozott egy megállapodást a Fidelity National Information Services (FIS) gazdasági fintechtársasággal.
A cél egy olyan keretrendszer megalkotása, amely lehetővé teszi, hogy az amerikai bankok kriptokereskedési szolgáltatásokat kínálhassanak ügyfeleiknek.
Patrick Sells, az NYDIG banki megoldásokért felelős vezetője a CNBC-nek elmondta, miszerint számos bank már most jelezte a programban való részvételi szándékát, ezek között pedig elsősorban kisebb pénzügyi intézmények szerepelnek.
Sells azonban hozzátette, hogy jelenleg folynak megbeszélések a témában a nagy amerikai bankokkal is.
Az NYDIG vezetője szerint az olyan nagy nevek, mint a Bank of America vagy a JPMorgan is kedvet kaphatnak majd a csatlakozáshoz, ha látni fogják a kisebb bankok hogyan aratják le a kriptokereskedés elfogadásából származó bevételeket.
A BoA egyike a legkitartóbban kriptoellenes bakoknak az Egyesült Államokban, akik rendszeresen vitatják a Bitcoin és más kriptopénzek értékállóságát.
Az NYDIG és a FIS közötti együttműködés részeként a résztvevő bankoknak lehetőségük lesz közvetlen kriptokereskedést elérhetővé tenni ügyfeleik számára, a már meglévő számláikon keresztül.
A kriptokereskedést lehetővé tévő bankok kora akár odáig is fajulhat, hogy az amerikai hitelezők olyan platformokkal szállnak majd versenybe, mint a Robinhood, a Coinbase, a Square vagy mások.
Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, 2021 első negyedévében nagyjából 9,5 millió felhasználó kereskedett kriptopénzekkel a Robinhood felületén.
Az NYDIG elnöke, Yan Zhao megerősítette, hogy a kriptokereskedés esetleges lehetővé tételében nagy szerepet játszott az a tény, hogy milyen magas bevételekről számoltak be az olyan kereskedőplatformok, mint a Robinhood vagy a Coinbase:

„Nem csak arról va szó, hogy a bankok azt gondolják, az ügyfeleik bitcoin akarnak, hisz azt mondják, »szükségünk van rá, mert látjuk az adatokat.« Látják, mennyi pénzt utalnak a világ Coinbase-eire, a Galaxy-jaira és a Krakenjeire”.

Ha az amerikai bankok lehetővé teszik a kriptokereskedést lakossági ügyfeleik számára, az 180 fokos fordulat lenne abban a konszenzusban, amelyet az ország pénzintézetei képviselnek a kriptopénzeket illetően.

A Goldman Sachs és a Morgan Stanley ennek tetejébe nemrég még azt is bejelentette, hogy Bitcoin-alapot kínálna intézményi ügyfeleinek.

Olvastad már? Ismét visszapattant a 60 ezerről a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!