Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) korábban bejelentette, hogy elutasították a legújabb bitcoinalapú, tőzsdén kereskedett alap (ETF) javaslatát, melyet a Bitwise Asset Management nyújtott be.

A kriptoszolgáltató cég jelentkezését az NYSE Arcával együtt adta be, de „nem felelt meg a tőzsdeszabályozásoknak és az SEC előírásainak, leginkább a manipulációkkal és csalásokkal kapcsolatos tevékenységek megelőzéseivel kapcsolatos elvásároknak.”

Az SEC elnöke nemrég megosztotta aggodalmait a bitcoinszférával kapcsolatban. Jay Clayton korábban elmondta, hogy a bitcoin kereskedelme „nagyrészt szabályozatlan piacokon zajlik”, és a bitcoin letétkezelői szolgáltatásai még nem állnak készen az intézményi felhasználásra.

A múlt hónap végén nagyot zuhant a bitcoin értéke, három nap alatt több mint 20%-ot esett az árfolyam.

Egy a kriptoszférában jelentős személy azonban nem aggódik. Jake Chervinsky amerikai ügyvéd elmondta, miszerint az összeomlás jelzi, hogy az SEC nem téved a bitcoinnal kapcsolatos fenntartásaival.

Chervinsky a következőt osztotta meg Twitter-oldalán:

– a bitcoin értéke 20%-ot esett néhány nap alatt
– erre nincs egyszerű magyarázat
– az esés nagy pénzeket hozott a szabályozatlan, offshore, tőkeáttételes kereskedőfelületek számára
– az ilyen felületeken való kereskedés okozhatta a teljes esést
– még mindig azon tűnődsz, hogy miért aggódhat az SEC?

Érdekes lesz megfigyelni, hogyan játszódnak le az események, egyelőre azonban a bitcoin nem reagált a döntésre.

Forrás: cryptodaily.co.uk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂