Nem mind arany, ami fénylik

-

A kriptovilág továbbra sem mentes a csalásoktól. A Karatbars alapítói azt ígérték, hogy „biztonságos aranyat” kínálnak a blokkláncipar számára a Karatgold koinokkal – úgy tűnik, hazudtak.
A pénz nem minden, de mégis könnyeb az élet, ha nem szűkölködünk. A Wikipédia szerint a Ponzi-rendszer egy olyan csalás, „amelyben a korábbi befektetőket az újonnan érkezett befektetők pénzéből fizetik ki, egészen a rendszer összeomlásáig.”

Sokak álma egy sikeres vállalkozás elindítása. Egyes hiteles vállalkozások sikeres vállalkozókra alapoznak.
Sok olyan csalás létezik azonban, amely ahelyett, hogy pénzt hozna, csak pénzt visz. Annak ellenére, hogy nem nehéz észrevenni egy olyan befektetést, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, egyesek továbbra is bedőlnek a ponziknak.
Charles Ponzi 1920 körül sok ígérettel és kedves szóval indította útjára csalását, amely több mint egy évig futott. Összeomlása aztán „befektetőinek” 20 millió dollárjába kerül.
Idén hasonló módszerekkel dolgoznak, csak más nevekkel. Ezúttal egy multi level marketing (MLM) cég akart aranyérméket árulni!
Ez őrültségnek hangzik, de sajnos sokan bedőltek neki. A Karatbars Internationalt korábban még a Forbes is 2019 top 10 blokklánccége közé sorolta, amely figyelemre méltó.
„Hogy forradalmasítsuk fizetési rendszerünket a blokklánc erejével és gondoskodjunk a „biztonságos aranyról” az emberek számára, mint befektetési lehetőség” – Herald Seiz, Josip Heit, Alex Bodi ls Ovidiu Toma, a Karatbars alapítói ígérték mindezt.
Egy új digitális valutát alkottak, melyet KaratGold Coinnak (KBC) nevezték el. Büszkék voltak arra, hogy a többi tokeneladással ellentétben ennek az értékét az arany biztosította, ugyanis a kormányok valutái szerintük elavultak.
A többi ponzihoz hasonlóan, mely 15%-os hasznot ígért, a Karatbars további 40%-os meghívói díjjal kecsegtetett, ami egyértelműen teljes átverés. Arról nem is beszélve, hogy „visszatérő passzív jövedelmet” is kínáltak.

Jó marketing

Marketingstratégiájuk részeként tokenjüket átnevezték, „KaratGold Coin” névre az eredeti „KaratBank Coin”-ról.
Tavaly bejelentették, hogy 2019 július negyedike lesz az „aranyfüggetlenség napja”, amikor az emberek fizikai aranyra válthatják a KBC koinokat 100 KBC = 1g arany arányban.

„Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy a 2019 július negyedikei aranyfüggetlenség napja után egy teljes mértékű aranyforgalom lép életbe világszerte és a ’KBC-ben fizetek’ mondat azt fogja jelenteni, hogy ’arannyal szeretnék fizetni’. – mondta Harald Seiz vezérigazgatója.

Ez lehet az egyik legjobban hájpolt marketingstratégia. A videó megjelenése és a csapat átláthatósága elengedhetetlen egy ilyen csaláshoz.
Harald Seiz vezérigazgató és Josif Heit, a bizottság elnöke még azt is elmondta, hogy 5 tonna aranyat fognak vásárolni, hogy megalapozzák az új fizetési rendszert, és fedezzék a Karatbars koinok értékét.
Hogy véghez vigyék tervüket számos megbízható híroldalnak fizettek, hogy népszerűsítsék a Karatbarst reklámokkal és szponzorált tartalommal.
Nagyon hatásos volt a marketingjük, azonban néhány odafigyelő embernek hála gyorsan kiderült az igazság. Emellett egy marketinügynökség is bejelentette és felfedte a Karat Gold Cooperation PTE Ltd egyik elvesztett pereskedését.

„A Karatbars nem csak a korábbi bírósági vallomásának mondott ellent. Úgy írták le a tokeneket, hogy ’értéktelenek’ – csak azért, hogy megpróbálják elfojtani az elvesztett per utáni kétségeket.” – mondta Dr. von Gumpert, a regionális ítélőtábla bírója.

Vannak azonban olyanok, akik továbbra is bedőlnek a Karatbarshoz hasonló csalásoknak, mivel októberben tervezik elindítani a KaratNet hálózatot, amely újabb problémákat generálhat.
Forrás: coinspeaker.com
Kiemelt kép: twitter.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!