Már hivatalos: Az Alipay megtiltott minden bitcoinos tranzakciót

-

Az Alipay, a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba fizetési szolgáltatása hivatalosan is bejelentette, hogy tiltani fogja a bitcoinnal vagy más kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat.
Ezt egy október 10-i Twitter-bejegyzésben erősítette meg.
Kifejtették, hogy az úgynevezett OTC-ügyleteket is figyelni fogja a cég, hogy kiszűrjék a nem átlagos viselkedési mintákat, és megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e a vonatkozó jogszabályoknak:

„Ha bármely tranzakcióról bebizonyosodik, hogy bitcoinnal vagy kriptopénzekkel kapcsolatos, az Alipay le fogja állítani azokat.”

Mindezt azután jelentették be, hogy a sajtóban több helyen megjelent, miszerint az Alipay segítségével bitcoinos tranzakciók is végrehajthatók.
Október 9-én a Binance tőzsde arról tweetelt, hogy az Alipayen és a WeChat csevegőprogramján keresztül is elfogad már fiat befizetéseket.
CZ néven is ismert ügyvezetőjük, Changpeng Zhao tisztázta, hogy nem közvetlenül az Alipay és a WeChat rendszerén belül vannak kapcsolatban, így a felhasználók továbbra is igénybe vehetik azokat az egymás közötti fizetésekhez.
Ahogy korábban a sajtó már beszámolt róla, a Binance lehetővé tette, hogy kínai jüanért bitcoint, ethert vagy tethert vásárolhassanak a felhasználói, egymás között.

A Kínai Jegybank tervei

Az eredetileg 2017-ben Kínában alapított Binance a Mars Finance szeptemberi bevásárlásával hajtotta végre első stratégiai befektetését kínai fennhatóságú területen.
Ugyanebben az időszakban várta a kriptós közösség a Kínai Jegybank által indított saját kriptovaluta elindulását is.

Olvastad már? Mike Novogratz: sok a “szemét” az altcoin piacon

A bank később eloszlatta ezeket a reményeket, és kijelentette, miszerint az ország egyelőre nem áll készen egy ilyen pénzeszközre, így pontos indulási dátumot sem határoztak meg hozzá.
Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Trending Topics 2019

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!