Az Alipay, a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba fizetési szolgáltatása hivatalosan is bejelentette, hogy tiltani fogja a bitcoinnal vagy más kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat.

Ezt egy október 10-i Twitter-bejegyzésben erősítette meg.

Kifejtették, hogy az úgynevezett OTC-ügyleteket is figyelni fogja a cég, hogy kiszűrjék a nem átlagos viselkedési mintákat, és megbizonyosodjanak arról, hogy megfelelnek-e a vonatkozó jogszabályoknak:

„Ha bármely tranzakcióról bebizonyosodik, hogy bitcoinnal vagy kriptopénzekkel kapcsolatos, az Alipay le fogja állítani azokat.”

Mindezt azután jelentették be, hogy a sajtóban több helyen megjelent, miszerint az Alipay segítségével bitcoinos tranzakciók is végrehajthatók.

Október 9-én a Binance tőzsde arról tweetelt, hogy az Alipayen és a WeChat csevegőprogramján keresztül is elfogad már fiat befizetéseket.

CZ néven is ismert ügyvezetőjük, Changpeng Zhao tisztázta, hogy nem közvetlenül az Alipay és a WeChat rendszerén belül vannak kapcsolatban, így a felhasználók továbbra is igénybe vehetik azokat az egymás közötti fizetésekhez.

Ahogy korábban a sajtó már beszámolt róla, a Binance lehetővé tette, hogy kínai jüanért bitcoint, ethert vagy tethert vásárolhassanak a felhasználói, egymás között.

A Kínai Jegybank tervei

Az eredetileg 2017-ben Kínában alapított Binance a Mars Finance szeptemberi bevásárlásával hajtotta végre első stratégiai befektetését kínai fennhatóságú területen.

Ugyanebben az időszakban várta a kriptós közösség a Kínai Jegybank által indított saját kriptovaluta elindulását is.

Olvastad már? Mike Novogratz: sok a “szemét” az altcoin piacon

A bank később eloszlatta ezeket a reményeket, és kijelentette, miszerint az ország egyelőre nem áll készen egy ilyen pénzeszközre, így pontos indulási dátumot sem határoztak meg hozzá.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Trending Topics 2019


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂