A Kínai Jegybank tagadja, hogy novemberben kriptopénzt indítana

-

A TechNote szerint Kínai Jegybank letagadta azokat az állításokat, melyek szerint idén novemberben egy kriptopénzt indítanának Hozzátették, hogy az eloszlatásért felelős felek félremagyaráztak valamit. A kijelentés cáfolja a Forbes cikkét.
A jegybank a Piyaon, Peking hivatalos platformján tett bejelentést az „online pletykák” megfékezésére, „melyet sok internetes újság közölt”. Ebben leírják, hogy pontatlanok voltak az ország kriptopénzekkel kapcsolatos terveivel.

Fake news, állítólag

A bejelentés a Forbes széles körben elterjedt augusztusi cikke miatt jött létre, mely több belső forrástól idézett. A cikk szerint a kínai „DC/EP” (Digitális valuta/Elektronikus fizetések) akár már novemberben is elindulhat és Kína négy legnagyobb bankja, az Alibaba, Tencent és a Union Pay felelhet a terjesztésért.
A Kínai Jegybank tagadja az állításokat – pontatlannak nevezte őket, de nem tisztázta, hogy pontosan mikor és hogyan indulna a koin.
Azonban azt mondták, hogy idővel „hivatalos információkat” is megosztanak. Néhány kisebb szösszenetet már tettek közzé hivatalos útmutatójukból.

Ez nem egy „virtuális valuta”, ez egy „törvényes” digitális valuta

Kína általánosságban próbálja korlátozni a kriptopénzek felhasználását, határain belül. 2017-ben betiltották a kriptotőzsdéket. Ahogy azt már sejthettük, a jegybank nem úgy beszél a DC/EP-ről, mint egy államilag engedélyezett alternatíva a kriptopénzek helyett.
A jegybank azt mondta, hogy a DC/EP egy nemzeti, hitelalapú valuta lesz, melyet a jegybank bocsát ki. A valuta jelentősen eltér az olyan „virtuális valutáktól”, mint a bitcoin, és nem vásárolhatunk vele online, vagy „e-tárcákkal.”
Ez a valuta inkább egy „törvényes” digitális helyettesítése lesz a renminbinek, a bank korábbi leírásai alapján.
A bejelentés nem árult el sokat Peking kriptopénzekkel kapcsolatos álláspontjáról. A kriptotőzsdéket ugyan betiltották, de a kriptopénzek továbbra is törvényes tulajdonként vannak elismerve.
Kína valószínűleg tovább fog harcolni a rejtvaluták ellen, amíg azok veszélyeztetik az ország szigorú pénzügyi szabályozását.

Olvastad már? Hedera Hashgraph – Jobb, mint a blokklánc?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!