Binance-jelentés: A Bakkt okozta a szeptemberi esést

-

A kriptoipar jelentős veszteségeket könyvelt el szeptember során. A Binance Kutatóintézete szerint ennek a legfőbb oka az „adj el a hírre” jelenség lehetett a Bakkt indulása után.

Langyosan indult a bakkt

2019 szeptember 23.-án elindult a Bakkt határidős bitcoin-kereskedési szolgáltatása. Az általános remények alapján ennek egy paradigmaváltó eseménynek kellett volna lennie a piac számára, amely kivezeti a hullámvölgyből.

A Bakkt egyik ígérete szerint intézményi befektetőket hoznak a piacra. Kelly Loeffler ügyvezető szerint ez „mérföldkő az iparág számára”, továbbá

„Ahogy az intézmények beszállnak ebbe a feltörekvő eszközosztályba, tovább fognak keresgélni biztonságos infrastruktúra és a megfelelő szabályozás után. Fontos, hogy ezek a határidős szerződések egyfajta standardot jelentenek, amelyek megbízható árképzésen alapulnak. A befektetők ehhez tudnak igazodni.”

A történet másik oldala, hogy egy JPMorgan elemző szerint „a Bakkt indulása közvetlen kapcsolatban van a mostani piaci eséssel”.
Így a Binance is azt sugallja, hogy az ár zuhanásáért a Bakkt hibáztatható:

„Az egyik lehetséges ok, amely a zuhanást magyarázhatja, az agyonhájpolt Bakkt-indulással szembeni közöny. Az árfolyam egyetlen nap alatt 1000 dollárt esett, amit elindult a kereskedés. Rövid távon az is valószínűsíthető, hogy a Bakkt egyszerűen csalódást okozott azoknak, akik nagy várakozásokkal voltak iránta.”

Mindemellett a Binance csapata továbbra is optimista. Hiszik, hogy jobba napok köszöntenek majd a kriptoiparra:

„2019 októbere izgalmas lesz. Sok kérdés vár válaszra. Az Ethereum gas-költségei nőni fognak? Elindult a Telegram platformja? Merre vezet a bitcoin dominanciája?”

A binance tovább építkezik

A tőzsde mostanában hozta nyilvánosságra a 2019 szeptemberi piaci jelentését. Ebben a rávilágítanak a kriptoipart leginkább meghatározó faktorokra. Valamint kielemzik a szeptember 24.-én tapasztalt esést.
A TradingView alapján a teljes kriptoipari kapitalizáció 213 millió USD, és szeptemberben sem ment 300 millió fölé.
Mindezek mellett, ahogy a jelentés megfogalmazza, az iparág lépést tart a fejlesztésekkel, sorban jellennek meg az új kereskedelmi platformok és a kriptós pénzügyi termékek, szolgáltatások.
A jelentés arra is felhívja a figyelmet, hogy a Binance által indított két derivatíva platform is kielemzés alatt áll.
Szeptember másodikán jelentette be a Binance a határidős és az opciós kereskedési platformját, a JEX-et. Pár nappal később, 13.-án pedig elindult a Binance Futures.
Szintén szeptemberben a CME is ismét megerősítette, 2020 elején elindítják a bitcoin határidős kereskedésüket.

Olvastad már?  Újabb mérföldkő teljesül: Az INLOCK az egyik legnagyobb kripto-tőzsdére került

Szerinted a Bakkt és a hasonló platformok segítenek a bitcoin elterjedésében?
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!