2019.09.30-án, közel 6 hónapos előkészítés után a közösségi kölcsönzés megoldást nyújtó – hazai hátterű – INLOCK projekt saját platform tokenje listázásra került a Liquid by Quoine tőzsdén, mely az ázsiai régión belül az egyik legnagyobb Japán kripto-tőzsde, amelynek napi forgalma meghaladja a 150-200 millió US dollárt. 

Ezzel az INLOCK az első és ezidáig egyetlen hazai hátterű blockchain projekt, amely be tudott kerülni egy olyan tőzsdére, melynek napi valós forgalma meghaladja a 100 millió dolláros értékhatárt és eredményeit igazolta a BTI (Blockchain Transparency Institute) független intézet. 

Az INLOCK közösségi (peer-to-peer) kölcsönzést megvalósító platform, ügyfelei kriptopénz fedezetre igényelhetnek, illetve nyújthatnak egymásnak kölcsönt.

A szolgáltatásnak köszönhetően egyrészről a kriptopénzek birtokosai úgy tudják hasznosítani kriptoeszközeik vásárlóerejét, hogy ehhez nem kell azokat eladni, másrészről az INLOCK lehetőséget nyújt a kölcsönadóknak, hogy a szolgáltatáson keresztül ellensúlyozzák a rendkívül volatilis befektetéseik kockázatait. 

Az azonnal folyósításra kerülő kölcsönök akár már 100 dolláros összegtől igénybe vehetők, de kölcsönnyújtóként a piac legmagasabb kamatbevételeit is meg lehet szerezni!

A 2017 utolsó negyedévében indult projekt két éves előkészület után idén januárban indította szolgáltatását, melyen április óta már bárki számára elérhető a peer-to-peer kölcsönzés funkció, ahol a kölcsönvevők túlbiztosított kripto fedezetre vehetik igénybe a kölcsönnyújtók által biztosított stablecoin kölcsönöket.

A platform által támogatott stablecoin (USDC) értéke banki szintű garanciával van kötve az USA dollár (USD) árfolyamához, mely garantálja az ügyfeleknek, hogy a kölcsönkihelyezés és a törlesztés időtartama között ne legyenek kitéve a kripto piacokra oly jellemző volatilitás okozta kockázatoknak. 

Az idei év talán legfontosabb eseménye a platform indulását követően egyértelműen a tőzsdei bevezetés. Az INLOCK csapata 2018 év végén tett vállalást arra, hogy egy éven belül bevezeti a platform saját tokenjét az egyik legnagyobb valós forgalmú és jelentős ügyfélbázisú tőzsdére.

Az INLOCK platform saját tokenje (ILK token) egyben a platform belső fizetőeszköze is a szolgáltatások igénybevételéhez. Nem csak az alap kölcsönigénylés funkcióhoz kapcsolódik a token, de az összes a kölcsönzésre épülő jelenleg is létező és a jövőben tervezett innovatív új funkciók is az ILK token ökoszisztémára épülnek.

A hazai fejlesztőcsapat célja, hogy olyan újszerű fedezet- és szerződéskezlési lehetőségeket biztosítson, ami egyedülálló mind a tradicionális, mind a kripto alapú hitelezés piacán. 

A tőzsdei jegyzés során az INLOCK csapat számos jelöltet megvizsgált, melyek közül három került kiválasztásra, ezek közül az első a Liquid by Quoine (Liquid.com). 

A következő szempontok miatt került kiválasztásra a Liquid:

 • Az első olyan tőzsde, amely megkapta a működési engedélyét Japánban
 • A teljes japán jen alapú kriptotőzsdei forgalom 60%-a a Liquiden zajlik
 • Eddigi 5 éves fennállása során egyetlen, az ügyfelek vagyonát érintő incidens sem történt a kriptotőzsdén
 • A tőzsde értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
 • A cointelligence független felmérése alapján a Liquid az első helyen végzett, jelentősen megelőzve az olyan ismert szereplőket, mint az intézményi befektetőkre szakosodott Gemini, vagy a daytraderek között igen népszerű Binance.
 • A BTI vizsgálata szerint a Liquid egyike annak a három tőzsdének, ahol a forgalom 100%-a valós, igazolható forrásból származik. 
 • A H2 Ventures és a KPMG által közzétett FINTECH100 jelentés szerint Japán első számú Fintech vállalkozása, de a globális ranglistán is az előkelő 29. helyet tölti be.

Az INLOCK ügyvezetője, Csabai Csaba szerint:

“Közel másfél éve dolgozunk azon, hogy az INLOCK token be tudjon kerülni a Liquid tőzsdére. Bár a Liquid tőzsde itthon nem igazán ismert, de annak erős Japán háttere megteremti számunkra a lehetőséget, hogy közelebb kerüljünk a Japán régióhoz, ahol a lakosság majd 80%-a rendelkezik már kriptopénzekkel és azok használata mindennapos. A Liquid tőzsdén történő megjelenés stratégiai fontosságú hiszen a Liquid ügyfélkörének igen nagy részét – Japán mellett – az Egyesült Államok lakossága adja!”

Az INLOCK platform küldetése, hogy rövid távú likviditási problémák esetén fedezethez juttassa azon ügyfeleit, akik kripto alapú befektetésekkel vagy bevételekkel rendelkeznek.

Ezzel alternatívát nyújtva a kriptoeszközök eladása mellett, elkerülve így egyrészt az értékükben rejlő növekedési potenciál elvesztését, másrészt racionalizálva az ehhez kapcsolódó adók és egyéb járulékos költségek okozta terheket is – melyek számos régióban elképesztően magasak.

Az INLOCK platform közösségi kölcsönzés szolgáltatásain keresztül az elmúlt öt hónapban  2 millió dollárt is meghaladó mennyiségű fedezetet kezeltek az ügyfelek .

A szolgáltatást 3000 ügyfél használja napi szinten, köszönhetően a platform számos egyedülálló funkciójának:

  • Teljesen automatikus ajánlatkezelő rendszer, ahol a kölcsönigénylő akár több száz kölcsönnyújtó ajánlatához férhet hozzá.
  • Az ajánlatok elfogadása után a folyósítás azonnali, nincs átfutási idő, ahogy nincs semmilyen hitelbírálat sem, hiszen az összes kölcsön fedezettel biztosított.
  • Az INLOCK olyan újgenerációs automatikus fedezetkezelési rendszerrel működik, aminek köszönhetően garantált, hogy a kölcsönadó vissza is kapja a kölcsönadott összeget annak kamataival akkor is, ha annak fedezeti értéke a igénybe vett kölcsön értéke alá csökken.

Olvastad már? Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Kezdőlap Fórumok Újabb mérföldkő teljesül: Az INLOCK az egyik legnagyobb kripto-tőzsdére került

0 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #15793
   EmKo
   Felhasználó

   Szép munka!

   Gratulálok nekik nagyon jó hír, hogy egy ötletet ilyen jól sikerült megvalósítani és nemzetközi porondon érvényesülni vele.

   Remélem Csabának azért marad ideje majd az itthoni közösségre is 🙂

0 hozzászólás mutatása
 • <a href="https://www.kriptoworld.hu/forum-bejelentkezes/">Be kell jelentkezni</a> a hozzászóláshoz.