Venezuela „hamarosan” aktiválthatja a kirptopénzes fizetéseket állampolgárai számára

-

Nicolas Maduro, Venezuela elnöke nemrég egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a kormány „hamarosan” aktiválhatja a kriptopénzes fizetési lehetőséget polgárai számára.
A Bloomberg cikke szerint Maduro elmondta, hogy a kriptopénzes fizetési lehetőség egy új eszköz lehet az „ingyenes belföldi és nemzetközi fizetésekre”, amellyel a venezuelaiak tranzakciókat bonyolíthatnak le.

Maduro elmondta:

„A pénzügyminiszernek és Venezuela központi bankjának új eszközei vannak, melyek hamarosan aktiválódhatnak, így mindenki folytathat banki utalásokat, valamint belföldi és nemzetközi fizetéseket is lehetővé teszünk a központi bank bankszámláján keresztül. Venezuela a kriptopénzek világából dolgozik.”

Az elmondottak alapján az ország központi bankja hamarosan hozzáadhatja a bitcoint és ethert készleteihez, már belső tesztekkel ellenőrzik, hogy képesek-e erre.
Az állami Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) cég arra kíváncsi, hogy a központi bank meg tudja-e oldani, hogy kriptopénzben fizessék a beszállítóikat.
Juan Guaido, akit több tucat ország Venezuela jogos vezetőjének tart, elmondta, hogy a kormány kriptofelhasználása az „elkeseredettség” jele, s mindez „jól tükrözi azt a gazdasági válságot, amely a jelenlegi rezsimet sújtja.”
Venezuela korábban már kiadta saját, olajalapú Petro kriptovalutáját. Ennek felhasználása Maduro igyekezetei ellenére nagyon alacsony, és nem segített a nemzetközi szankciók megkerülésében.

Olvastad már? Az Ikigai alapítója szerint a BTC 18 hónapon belül rekordárat fog elérni

Venezuela központi bankját azzal is vádolják, hogy bitcoinnal mosta tisztára az ellopott olajkutakat.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!