Nicolas Maduro, Venezuela elnöke nemrég egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a kormány „hamarosan” aktiválhatja a kriptopénzes fizetési lehetőséget polgárai számára.

A Bloomberg cikke szerint Maduro elmondta, hogy a kriptopénzes fizetési lehetőség egy új eszköz lehet az „ingyenes belföldi és nemzetközi fizetésekre”, amellyel a venezuelaiak tranzakciókat bonyolíthatnak le.

Maduro elmondta:

„A pénzügyminiszernek és Venezuela központi bankjának új eszközei vannak, melyek hamarosan aktiválódhatnak, így mindenki folytathat banki utalásokat, valamint belföldi és nemzetközi fizetéseket is lehetővé teszünk a központi bank bankszámláján keresztül. Venezuela a kriptopénzek világából dolgozik.”

Az elmondottak alapján az ország központi bankja hamarosan hozzáadhatja a bitcoint és ethert készleteihez, már belső tesztekkel ellenőrzik, hogy képesek-e erre.

Az állami Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) cég arra kíváncsi, hogy a központi bank meg tudja-e oldani, hogy kriptopénzben fizessék a beszállítóikat.

Juan Guaido, akit több tucat ország Venezuela jogos vezetőjének tart, elmondta, hogy a kormány kriptofelhasználása az „elkeseredettség” jele, s mindez „jól tükrözi azt a gazdasági válságot, amely a jelenlegi rezsimet sújtja.”

Venezuela korábban már kiadta saját, olajalapú Petro kriptovalutáját. Ennek felhasználása Maduro igyekezetei ellenére nagyon alacsony, és nem segített a nemzetközi szankciók megkerülésében.

Olvastad már? Az Ikigai alapítója szerint a BTC 18 hónapon belül rekordárat fog elérni

Venezuela központi bankját azzal is vádolják, hogy bitcoinnal mosta tisztára az ellopott olajkutakat.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂