A Tether lehet a világ leginkább használt kriptopénze?

-

Egyes elemzések szerint hónapok óta a tether lehet a világ leginkább használt kriptopénze, ugyanis napi és havi forgalma még a bitcoinét is bőven meghaladja.
Mi a legjobban használt kriptopénz napjainkban? Sokak szerint a bitcoin, mivel ez teszi ki a digitális valuták összértékének 67%-át.

Azonban lehet, hogy tévednek. A megbízható kereskedelmi adatok elég ritkák a kripto kiszámíthatatlan világában, de a CoinMarketCap.com-on fellelhető információk érdekes képet mutatnak.
A tether rendelkezik a legnagyobb napi és havi kereskedelmi forgalommal, pedig összértéke 30-szor alacsonyabb a bitcoinénál. A kriptopénz forgalma először áprilisban haladta meg a legnagyobb kriptopénzét, ekkor gyakorta átlépte a napi 21 milliárd dolláros volument.
A tether havi forgalma majdnem 18%-kal nagyobb a bitcoinénál, így ez lehet a legfontosabb token a kriptoökoszisztémában. Több törvényhozó is gyanús szemekkel figyeli a kriptopénzeket a tether miatt. Továbbá több hivatal is megakadályozta egy kriptotőzsdén kereskedett alap megalapítását a piaci manipulációtól tartva.
Lex Sokolin, a ConsenSys globális pénzügyi techcég társvezetője a következőt mondta minderről:

„Ha nincs tether, akkor hatalmasat csökkenhet a napi forgalom – körülbelül 1 milliárd dollárt, vagy még többet.

A tether a legnagyobb felhasználású stabilkoin a világon. A biztosérmék olyan tokenek, amelyeknek célja, hogy elkerüljék az árfolyam-ingadozásokat, általában kötött értéken vagy tartalékokon keresztül. Emellett kitűnő lehetőségeket nyújt a kriptopiacok aktív kereskedőinek.
Sokolin szerint tőzsdén kívül akár készpénzért is vásárolhatunk tethert, és nem is tesznek fel sok kérdést.
A tether olyan országokban is elérhető, ahol tiltott a kriptokereskedés. Ilyen például Kína. Innen a felhasználók a tetherükkel vásárolhatnak bitcoint és egyéb kriptopénzeket.

Elérhetetlenség

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója a következőt mondta az USD Coinról:

„Sok ázsiainak tetszik, hogy ez egy offshore, megfoghatatlan dolog, mely elérhetetlen az USA kormánya által. Ez egy tulajdonsága, nem egy problémája.”

A tether riválisa, az USD coin jelenleg alperes New York-kal szemben, vagyonának, köztük pénzügyi tartalékának összekeveredése miatt.
A tether azt állítja, hogy ügyfél-azonosítás és a különféle engedélyek szükségesek a koin kiváltásához. Allaire cikke szerint az ázsiai kereskedők felelhetnek az összes kriptoforgalom akár 70%-ért.
A tethert a Binance-tranzakciók 40%, a Huobi-tranzakciók 80%-ban használták. Az adatokat a Coin Metrics közölte. Thaddeus Dryja, az MIT kutatója szerint sokan nem is tudják, hogy tethert használnak.
Mivel a hagyományos pénzügyi intézmények aggódnak a bűnözők és pénzmosók miatt, a legtöbb váltó nem rendelkezik bankszámlával. Így nem rendelkezhetnek a felhasználók dollárjaival.
Ebből kifolyólag a tethert használják ennek pótlására. Dryja elmondta:

„Szerintem az emberek nem bíznak a tetherben. Sokan úgy használják, hogy nem is tudnak róla. Azt hiszik, hogy igazi dollárjuk van valahol egy számlán.”

Egyes tőzsdék hamisan tüntetik fel oldalaikat, hogy azt a benyomást keltsék, a felhasználóknak dollárjuk van tether helyett.
A bitcoint nem uralja senki. Másfelől a tethert egy hongkongi cég nyomtatja – amely más néven a Bitfinex kriptotőzsdeként ismert.

Hogyan irányítják a tether készletét?

Nem ismerni pontosan, hogy mi alapján csökken és növekedik a teher készlete. Azt sem tudni, hogy a készlet mekkora része van fedezve fiat által, mivel a tether még nem esett át független vizsgálatokon.
2019 áprilisában a bejelentették, hogy a készlet 74%-a van fedezve készpénz és rövid lejáratú értékpapírok által. Ez gyanúsnak tűnt, mivel korábban azt mondták, hogy ez a szám 100%.
A bejelentést azután tették, hogy New York állam főügyésze vizsgálatot indított. A főügyész azzal vádolta a tether mögött álló cégeket, hogy fedezni próbálják egy 850 millió dollárnyi ügyfél és céges vagyon veszteségeit.
John Griffith 2018-ban kiadott egy cikket, mely szerint a bitcoin 2017-es bika futama mögött tethertulajdonosok manipulációja állhatott.

Olvastad már? 3500 új alkalmazottat keres a Revolut a Visával kötött üzleti megállpodást követően

A University of Texas pénzügyi professzora szerint a tethertulajdonosok a bitcoin minden egyes esésekor bevásároltak, így a dollárhoz kötötték annak árfolyamát.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!