A Tether lehet a világ leginkább használt kriptopénze?

-

Egyes elemzések szerint hónapok óta a tether lehet a világ leginkább használt kriptopénze, ugyanis napi és havi forgalma még a bitcoinét is bőven meghaladja.
Mi a legjobban használt kriptopénz napjainkban? Sokak szerint a bitcoin, mivel ez teszi ki a digitális valuták összértékének 67%-át.

Azonban lehet, hogy tévednek. A megbízható kereskedelmi adatok elég ritkák a kripto kiszámíthatatlan világában, de a CoinMarketCap.com-on fellelhető információk érdekes képet mutatnak.
A tether rendelkezik a legnagyobb napi és havi kereskedelmi forgalommal, pedig összértéke 30-szor alacsonyabb a bitcoinénál. A kriptopénz forgalma először áprilisban haladta meg a legnagyobb kriptopénzét, ekkor gyakorta átlépte a napi 21 milliárd dolláros volument.
A tether havi forgalma majdnem 18%-kal nagyobb a bitcoinénál, így ez lehet a legfontosabb token a kriptoökoszisztémában. Több törvényhozó is gyanús szemekkel figyeli a kriptopénzeket a tether miatt. Továbbá több hivatal is megakadályozta egy kriptotőzsdén kereskedett alap megalapítását a piaci manipulációtól tartva.
Lex Sokolin, a ConsenSys globális pénzügyi techcég társvezetője a következőt mondta minderről:

„Ha nincs tether, akkor hatalmasat csökkenhet a napi forgalom – körülbelül 1 milliárd dollárt, vagy még többet.

A tether a legnagyobb felhasználású stabilkoin a világon. A biztosérmék olyan tokenek, amelyeknek célja, hogy elkerüljék az árfolyam-ingadozásokat, általában kötött értéken vagy tartalékokon keresztül. Emellett kitűnő lehetőségeket nyújt a kriptopiacok aktív kereskedőinek.
Sokolin szerint tőzsdén kívül akár készpénzért is vásárolhatunk tethert, és nem is tesznek fel sok kérdést.
A tether olyan országokban is elérhető, ahol tiltott a kriptokereskedés. Ilyen például Kína. Innen a felhasználók a tetherükkel vásárolhatnak bitcoint és egyéb kriptopénzeket.

Elérhetetlenség

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója a következőt mondta az USD Coinról:

„Sok ázsiainak tetszik, hogy ez egy offshore, megfoghatatlan dolog, mely elérhetetlen az USA kormánya által. Ez egy tulajdonsága, nem egy problémája.”

A tether riválisa, az USD coin jelenleg alperes New York-kal szemben, vagyonának, köztük pénzügyi tartalékának összekeveredése miatt.
A tether azt állítja, hogy ügyfél-azonosítás és a különféle engedélyek szükségesek a koin kiváltásához. Allaire cikke szerint az ázsiai kereskedők felelhetnek az összes kriptoforgalom akár 70%-ért.
A tethert a Binance-tranzakciók 40%, a Huobi-tranzakciók 80%-ban használták. Az adatokat a Coin Metrics közölte. Thaddeus Dryja, az MIT kutatója szerint sokan nem is tudják, hogy tethert használnak.
Mivel a hagyományos pénzügyi intézmények aggódnak a bűnözők és pénzmosók miatt, a legtöbb váltó nem rendelkezik bankszámlával. Így nem rendelkezhetnek a felhasználók dollárjaival.
Ebből kifolyólag a tethert használják ennek pótlására. Dryja elmondta:

„Szerintem az emberek nem bíznak a tetherben. Sokan úgy használják, hogy nem is tudnak róla. Azt hiszik, hogy igazi dollárjuk van valahol egy számlán.”

Egyes tőzsdék hamisan tüntetik fel oldalaikat, hogy azt a benyomást keltsék, a felhasználóknak dollárjuk van tether helyett.
A bitcoint nem uralja senki. Másfelől a tethert egy hongkongi cég nyomtatja – amely más néven a Bitfinex kriptotőzsdeként ismert.

Hogyan irányítják a tether készletét?

Nem ismerni pontosan, hogy mi alapján csökken és növekedik a teher készlete. Azt sem tudni, hogy a készlet mekkora része van fedezve fiat által, mivel a tether még nem esett át független vizsgálatokon.
2019 áprilisában a bejelentették, hogy a készlet 74%-a van fedezve készpénz és rövid lejáratú értékpapírok által. Ez gyanúsnak tűnt, mivel korábban azt mondták, hogy ez a szám 100%.
A bejelentést azután tették, hogy New York állam főügyésze vizsgálatot indított. A főügyész azzal vádolta a tether mögött álló cégeket, hogy fedezni próbálják egy 850 millió dollárnyi ügyfél és céges vagyon veszteségeit.
John Griffith 2018-ban kiadott egy cikket, mely szerint a bitcoin 2017-es bika futama mögött tethertulajdonosok manipulációja állhatott.

Olvastad már? 3500 új alkalmazottat keres a Revolut a Visával kötött üzleti megállpodást követően

A University of Texas pénzügyi professzora szerint a tethertulajdonosok a bitcoin minden egyes esésekor bevásároltak, így a dollárhoz kötötték annak árfolyamát.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!