Travis Kling, az Ikigai befektetési alap létrehozója szerint a bitcoin a következő 18 hónap során új rekordárat fog elérni.

Kling, aki a kockázatitőke-alapját 2018-ban alapította, már többször összevetette a globális makrogazdasági trendeket, és azok hatását a bitcoin árára.

Szerinte a mostani zuhanás, amely 8000 USD alá lökte az árfolyamot, részben az áttételes ügyletek növekedése, és az euró-, és dolláralapú piacok zuhanása miatt van.

A Yahoo Finance számára adott interjújában elmondása szerint még a Bakkt csalódást keltő indulása is közreműködhetett az esésben:

„A Bakkt vasárnap éjjel indult el. Mikor a valódi volumen kiderült, az messze elmaradt a várakozásoktól, így az ár is ehhez igazodott.”

A makrogazdaság és a kriptopiaci likviditás ügyében Kling szerint a dolgok „dinamikusak és változékonyak”.

A bitcoin egy rizikós eszköz, amely a központi bankok és a gazdasági irányítók felelőtlen viselkedésétől védhet meg minket.

Tulajdonképpen olyan indikátorként működik a világpiaci trendeket illetően, mint „a kanári a szénbányában”.

Kling a saját előrejelzésével zárta az interjút:

„Nehéz megmondani, mi fog történni év végéig. Ennek ellenére az az alapfeltevésünk, hogy 18 hónapon belül ismét rekordmagasra tör az árfolyam. Azaz 20000 dollár fölé.”

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂