Nyilvánvaló, hogy a világ a pénz digitalizált formái felé halad. Kína saját kriptoeszköz tervezésébe fogott, amelynek alapja valamilyen blokkláncderivátumon lehet, egy vagy két éven belül.

A dollár tokenizálása

Egyes hivatalnokok szerint a projekt prototípusa már készen áll és tesztelésre, 5 évnyi fejlesztés után. Egyéb kormányok, köztük az Európai Unió, a Marshall szigetek, Észak-Korea, Irán és sokan mások is saját digitális eszközüket tervezik, hogy alkalmazkodjanak a jelenlegi technológiai igényekhez.

Az egyik ország, amely hiányzik a mozgalomból az Egyesült Államok. Sokak szerint azonban az amerikaiaknak is csatlakoznia kell a digitális tokenek világához.

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digitaltől, aki ismert a „longold a bitcoint, hogy shortold a bankárokat” szlogenjéről, a CNBC „Squawk Box” pénteki adásában osztotta meg álláspontját.

Szerinte, mivel annyi ország, köztük Kína is csatlakozik a digitális eszközökhöz, az USA közvetlen pénzügyi és gazdasági hátrányba kerül, ha az ázsiai ország elindítja valutáját.

Lehet, hogy túlzásnak hangzik, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Fed korábbi elnöke és egyéb pénzügyi vezetők nem rajonganak a bitcoinért és a kriptopénzekért. Pompliano ötletének viszont van egy elég komoly támogatója.

Warren Davidson, kongresszusi képviselő, Ohio republikánus képviselője nemrég megosztotta Pomplinao szereplését a Twitteren. Nem nyilvánította ki konkrétan álláspontját a kezdeményezéssel kapcsolatban, de egy későbbi üzenete azt mutatta, hogy érdekelné az egész.

Davidson támogatja a kriptót

Az üzenete ugyan ártatlannak volt beállítva, de Davidson nagy támogatója a kriptopénzek mozgalmának, ez a legutóbbi kongresszusi beszédeiben, és médiaszerepléseiben is megnyilvánult.

Davidson támogatja a Token Taxonomy törvénycsomagot, amely mentesítene egyes kriptopénzeket a szövetségi értékpapírtörvények alól. Ez javítaná a fogyasztók és innovátorok bizalmát a piacban.

Azt ugyan nem tudni, hogy pontosan mit gondol a bitcoinról, de úgy hiszi, hogy a kriptoeszközökben, és a megosztott főkönyvben/blokkláncban rejlik a jövő.

Egy kongresszusi meghallgatáson korábban elmondta:

„A tokenek képviselhetnek egy autó vagy ingatlan tulajdonjogát, szoftverlicenszeket, szolgáltatásokat vagy anyagi javakat.” Az amerikai kormány jelenlegi szabályozásához hozzátette: „ez egy harmadik világbeli, fejlődő gazdasági hozzáállás, ahol, ha céget akarsz alapítani, a kormánnyal kell tárgyalnod. Lehet, hogy meg tudtok egyezni, de a te megállapodásod különbözhet valaki más alkujától.”

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂