Mark Cuban techmilliárdos a bitcoinról: „Inkább banánjaim lennének”

-

Mark Cuban, milliárdos techbefektető azt mondta, hogy bitcoin helyett szívesebben birtokolna banánt.
Cuban egy YouTube-on közölt kérdezz-felek során osztotta meg véleményét, melyet a Wired híroldal közölt szeptember 27-én.

Egy Twitter-felhasználó megkérdezte Cubant, hogy miért utálja a kriptót, ha „támogatja azokat a lehetőségeket, amelyekkel az emberek növelhetik vagyonukat.”
Először is, Cuban azt sugallta, hogy az a problémája a bitcoinnal, hogy az értékét a piac igénye határozza meg.

„Itt egy igazság a kriptoról, különösen a bitcoinról: a bitcoin annyit ér, amennyit valaki hajlandó fizetni érte.”

A bitcoin nem rendelkezik saját értékkel

Cuban folytatta, szerinte a bitcoinnak nincs saját értéke. Hogy jobban elmagyarázza, a kriptoeszközt festményekhez, képregényekhez és baseballkártyákhoz hasonlította:

„Ismersz olyat, aki baseballkártyákat gyűjt? És nagyon, nagyon, nagyon büszke a gyűjteményét, mivel folyamatosan azt mondják, hogy növekedik az értékük? A képregények ugyanez, a műkellékek szintén. Nincs saját értékük, egy baseball kártyát nem tudsz megenni. Lehet, hogy egy festmény szépen mutat a falon, de sok mindent nem tudsz kezdeni vele. A bitcoinnal még kevesebbet tudsz, a baseballkártyáimat vagy festményeimet legalább nézegethetem.”

A bitcoin olyan, mint az arany és egy vallás

Cuban szerint a bitcoin túl összetett az átlagember számára, túl sok a tárolási lehetőség és túl sok mindent kell tenni a lopások megelőzéséhez.
Szerinte a bitcoin, amit gyakorta digitális aranynak neveznek ebben hasonlít igazán az aranyhoz:

„Azt mondom olyan, mint az arany. Az arany egy vallás: vannak emberek, akik odavannak az aranyért, azt mondják, hogy egy válság esetén, ha minden rosszra fordul és van nálad arany, akkor minden rendben leszel. Nem! Ha magadnál hordozol egy aranyrudat, akkor valaki el fogja venni az aranyadat újra és újra. Inkább banánjaim lennének, azokat meg tudom enni. A kriptót viszont nem.”

Az ötlet egybeesik Cuban augusztusi kijelentésével, amikor elmondta, hogy a bitcoin hasonlít az aranyhoz: mindkettő valami, amit gyűjtögetni lehet.
Később Cuban beismerte, hogy „nem kriptoellenes.” Csak azt szeretné, hogy a befektetők „nagyon óvatosan legyenek”, mivel „a legjobb esetben is csak megőrzött értéket jelentenek.”

Olvastad már? A BitMEX vezérigazgatója szerint Satoshi valójában meghalt

Mark Cuban júliusban úgy írta le a Facebook Libra stabilkoinját, mint egy hatalmas hiba. Szerinte „globálisan, és sok olyan országban is veszélyes lehet, ahol nincs jogállam, stabil kormány vagy valuta”. 
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!