A BitMEX vezérigazgatója szerint Satoshi valójában meghalt

-

Arthur Hayes BitMEX-vezérigazgató nemrégiben kifejtette véleményét a bitcoin alkotójával, „Satoshi Nakamotóval” kapcsolatban: erre biztos nem gondolnál.
Nos, a cikk címe alapján valószínűleg már sejtheted, hogy Hayes úgy véli, Nakamoto meghalt.

Hayes, arra utalva, hogy Nakamoto nem csupán egyetlen személy, hanem inkább egy „csoport”, ezt mondta:

 „Szerintem már halottak.”

Azt is hozzátette, hogy Nakamoto valódi identitása (identitásai?) valószínűleg soha nem fog kiderülni.
Amikor az 2009-ben létrejött, a bitcoint olyan valutának alkották meg, amely nem függ egy harmadik fél, szolgáltató vagy pénzügyi intézmény jelenlététől, a tranzakciók pedig csak az ügyfelek között mennek végbe.
A vezető valuta fehér könyvében ezt találjuk:

„Az internetes kereskedelem szinte kizárólag azon pénzügyi intézményektől függ, amelyek megbízható harmadik félként szolgálnak az elektronikus tranzakciók feldolgozását illetően. Noha a rendszer a legtöbb tranzakció esetében megfelelően működik, továbbra is fellépnek problémák a bizalomalapú modell velejáró gyengeségei miatt. Teljesen visszafordíthatatlan ügyletek nem valósíthatók meg, mivel a pénzügyi intézmények nem tudják elkerülni a viták közvetítését.”

A bitcoin létrehozásának célja az volt, hogy alternatív valutaként működhessen, és értékcserét folytasson olyan egyének között, akik a legtöbb hagyományos pénzügyi intézményt értelmetlennek vélik.

A CCN jelentése szerint:

 „Még ha egy egyén matematikailag és kriptográfiailag be is tudja bizonyítani, hogy ő Satoshi, azáltal, hogy aláírja a Satoshi tulajdonában lévő pénztárcát, még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a pénztárcát ellopták, vagy a kulcsok veszélybe kerülhettek.”

Érdekes lesz azt látni, vajon mennyire pontos Hayes azon jóslata, hogy Nakamoto meghalt. Ezenkívül izgatottan várjuk, hátha egyszer kiderül, ki a valódi Satoshi Nakamoto.
Forrás: cryptodaily.co.uk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!