Háttérbank lenne a Libra az amerikai FAC szerint

-

A Facebook Libra kriptoprojektje egy potenciális „árnyékbank-rendszert” hozhat létre, a Federal Advisory Council (FAC) szerint.

Az amerikai bankok nincsenek oda az ötletért

Miután az amerikai Federal Reserve az ország legnagyobb bankjait kérdezte a Libráról, azok negatív véleményüket fejezték ki a projekttel kapcsolatban, kiemelve annak lehetséges negatív hatásait betétiszámla-igénylésekre, valamint a banki fizetések volumenére – derült ki a Bloomberg szeptember 30-i jelentéséből.

A Libra és hasonló stabilkoinprojektek szintén felvetnek néhány lehetséges kihívást a bankok üzleti modelljére nézve, akik a jelentések szerint még szeptember elején jelentették ki mindezt az FAC-vel való negyedéves tárgyalások során.
Figyelembe véve, hogy az amerikai népesség 52 százaléka, vagyis nagyjából 170 millió ember volt a Facebook aktív felhasználója 2018-ban, a bankok szerint a közösségimédia-óriásnak megvan a lehetősége arra, hogy egy olyan digitális pénzügyi ökoszisztémát hozzon lére, amely kívül esik a korlátokkal behatárolt pénzügyi piacoktól, vagyis gyakorlatilag egyfajta „árnyékbank-rendszert” teremthetnek.
A bankok így érvelnek:

„Ahogy a fogyasztók adoptálják a Librát, egyre több betét érkezhet a platformra, amely csökkentené a likviditást, ez a tény pedig később a hitelezési és befektetési szolgáltatásokra is kiterjedne.”

A bankok továbbra is uralni szeretnék a helyi gazdaságokat

A bankok ezen felül figyelmeztettek, hogy a Facebook Librának komoly hatása lehet a nemzeti pénzügyi irányelvekre.
Felvetették annak a „lehetőségét, hogy mindez csökkentené az állam képességét a gazdaság megfigyelését, irányítását és befolyásolását illetően.”
Az FAC, amely az amerikai bankrendszer 12 képviselőjét tömöríti, a gazdasági és pénzügyi kérdéseket illetően már konzultált a Fed Boarddal is.

Olvastad már? Az amerikai képviselőház egyik tagja megemlítette a kriptodollár ötletét a Twitteren

A Bloomberg szeptember 26-án jelentette, hogy a Facebook októberben esedékes tervei közt szerepel Sheryl Sandberg, ügyvezető igazgató képviselőházba küldése, azon belül is a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottság elé, hogy beszéljen a Libráról, valamint ismertesse a 2020-as elindulással kapcsolatos terveket.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!