Digitális tokent indít az FC Bayern München, a rajongói részvétel javítására

-

A német FC Bayern München a legújabb focicsapat, amely blokkláncalapú termékeket hoz létre a rajongói számára.
Október 11-én bejelentették, hogy a csapat üzleti megállapodást köt a Stryking Entertainmenttel, hogy digitálisan gyűjthető termékeket állítson elő a játékosok alapján.

Az FC Bayern München jelenje és jövője

A gyűjtögethető dolgok digitális játékoskártyák lesznek, melyen az FC Bayern München jelenlegi, és múltbéli játékosai szerepelnek.
A Stryking emellett megalkot egy fantázialiga-szerű bajnokságot a kártyák számára, így játszani is lehet majd azokkal.
A rajongók virtuális csapatokat rakhatnak össze, egymással játszhatnak, az eredmény pedig történelmi és jelenlegi adatok alapján kerül kiszámításra. A Strykinghoz több klub is csatlakozhat majd.

Csak a legújabb foci/blokklánc kapocs

Úgy tűnik, hogy az európai futballklubok körében egyre népszerűbb a tokenizált rajongói tárgyak  értékesítése
A múlt hónapban a spanyol Atlético de Madrid bejelentette, hogy saját rajongói tokent indít. A 2 eurós rajongói tokenekkel a rajongók szavazati jogot kapnak, és hozzáférést nyernek egyes szurkolói termékekhez és játékokhoz.
Mindeközben az angol első osztály klubja, a Manchester City is beszállt a blokkláncjátszmába – augusztusban bejelentették, hogy tokenizálják a játékosokat. A rajongók digitális csapatokat állíthatnak össze, edzhetik azokat, és való világbeli statisztikákkal dolgozhatnak.

Olvastad már? Mike Novogratz: sok a “szemét” az altcoin piacon

Szintén a múlt hónap során, a Watford FC bejelentette, hogy rajongói tokenjeit ezentúl bitcoinnal is meg lehet vásárolni, illetve a bitcoin logóját varratták a játékosok mezének ujjára.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!