Egyébként is, kit érdekel a Libra? Hiszen ott a Block Matrix, egy olyan cég, melynek alkalmazásával bitcoint küldhetünk különböző közösségi oldalakon keresztül (kivétel a Facebookot).

A startupok betörtnek a közösségi médiába

Felejtsd el a Facebook Libra „kriptopénzét”. Az egyesült királyságbeli Block Matrix a Bottle Pay fejlesztésén dolgozik – ez egy olyan alkalmazás, mellyel közösségi hálókon keresztül küldhetünk és fogadhatunk bitcoint.

A felhasználói élmény kialakításában céljuk, hogy a rendszer minél gördülékenyebb legyen. A felhasználók attól függetlenül küldhetnek bitcoint bármelyik ismerősüknek, hogy rendelkeznek-e Bottle Pay-felhasználóval.

A cégre máris felfigyelt több privát befektető.

Lehet, hogy a tokeneladások még nem állnak készen az Egyesült Királyságban, de a bitcoinprojektek privát finanszírozása úgy tűnik, megtalálta a maga helyét.

A Block Matrix 2 millió dollárnyi finanszírozást szerzett az alkalmazás fejlesztésére, amely – reményeik szerint – mindenki számára még hozzáférhetőbbé teszi a bitcoint, illetve növeli az emberek tudatosságát a digitális valutákról és a blokkláncokról.

1 milliárd felhasználó a cél

A tőkének hála máris nyolc főre növekedhetett a fiatal cég csapata. A befektetés további részét az alkalmazás és a Bottle Pay platform fejlesztésére tették félre.

Érdekességképpen, a Facebook nem szerepel a Bottle-támogatott közösségi médiaoldalai között. A Facebook által üzemeltetett Instagram ennek ellenére helyet kapott a listán.

Forrás: bottle.li

A cég azt is elmondta, hogy hagyományos és kereskedői platformokra is szeretne kiterjeszkedni. Ez lehetővé tenné, hogy a kereskedők és vállalkozások bitcoinban kapják meg fizetéseiket a Bottle Pay segítségével.

Pete Cheyne, a Newcastle-i techcég alapítója elmondta:

 „Próbáljuk áttörni a határokat, hogy mindenki használhassa a bitcoint… Kezdeti célunk a Bottle Pay lesz. Ezzel szedtük össze a kezdő befektetői tőkét, így ez adja termékünk gerincét. Azt akarjuk, hogy az emberek hitelesíthessék magukat az alkalmazáson keresztül egy olyan felhasználóval, amit már ismernek és megbíznak benne.”

A cég jelenleg 11 000 felhasználóval rendelkezik, de elég ambiciózus célokat tűzött ki. Nem kevesebb, mint egymilliárd felhasználóval szeretnének hosszú távon rendelkezni.

Cheyne elmondta:

 „A világ legnagyobb fizetőképes bitcoincsoportjával szeretnénk rendelkezni.”

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂