Kriptopénzben is kezel adományokat az UNICEF

-

Az UNICEF vált az ENSZ első olyan szervezetévé, amely bitcoinban is tart és folyósít támogatásokat.

Az UNICEF által nyújtott hozzájárulásokat olyan kriptopénzekben tárolják majd, amelyeket bármiféle váltás nélkül tudnak továbbítani a fogadónak. Ez lehet a kriptopénzek elfogadottságának legújabb lépése?

Mit csinál az UNICEF?

Az UNICEF az ENSZ Gyermekalapja, amely a világ több mint 190 országában van jelen. Segíti a gyermekek túlélését, és támogatja azok fejlődését megszületésüktől felnövekvésükig.

Az UNICEF biztosítja a gyermekek egészségügyi gondozását, higiéniáját; táplálékot, ivóvizet szolgáltat, illetve alap felvilágosítást ad minden fiú és lány számára az erőszakkal és kihasználtsággal, valamint az AIDS kockázataival kapcsolatban.

A munkát kizárólag jótékony támogatásokból finanszírozzák, miközben a hozzájárulások több mint 90 százaléka a segélyprogramokat fedi le.

Az új elgondolás szerint pénzügyi támogatást ezentúl kriptopénzekben is lehet majd küldeni – ezt nem váltják át fiat pénzre, hanem még kripto formájában továbbítják azt.

Nyílt forráskódú technológiák finanszírozása

A kriptopénzeket kezdetben a nyílt forráskódú projektek finanszírozására használják majd. Ezek a kezdeményezések gyermekek és fiatalok javát szolgálja szerte a világban.

Az elvárások szerint az alapba legelőször az Ethereum Alapítvány helyez majd be pénzösszeget.

Esetleges adományuk három projektet támogat majd, amelyeket egy innovációs alap válogatott ki.

Ezek az Atix Labs, a Presrypto és az Utopixar, amelyeknek az a céljuk, hogy minden iskolába bevezessék az internetet.

Az ENSZ nemzeti bizottságai egyébként már néhány hónapja fogadnak kriptopénzalapú adományokat. Ide elsősorban olyan bányászok tartoznak, akik csakis az ENSZ számára bányásznak rejtvalutákat.

Kriptobányászat a weben

Tavaly áprilisban indult el az UNICEF Ausztrália TheHopePage weboldala, amelynek célja a számítási kapacitás monerobányászatra való felhasználása. A weboldal jelenleg is üzemel, és rákérdez a bányászat engedélyezésére annak megkezdése előtt.

Az ausztráliai UNICEF ezzel franciaországi testvérszervezetének korábbi példáját vette alapul. Ők 2018. február 2-tól március 31-ig a BETC reklámügynökséggel kötöttek partnerkapcsolatot.

Összegzés

A hír rendkívül pozitív. Egyrészt a kriptopénzek segíthetnek ott, ahol szükség van rájuk – vagy bányászattal, vagy pedig egyenesen adakozással.

Szintén nem utolsó tény, hogy bővíti a rejtvaluták felhasználásának palettáját, és jó reklámot csinál nekik.

Ez egyértelműen nagy előrelépés a kriptopénzek globális elfogadottsága felé.

Olvastad már? Oswald Grübel: a fiatnak nincs értéke, a bitcoin lehet a pénz jövője?

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!