A BCause Mining, egy Virginia Beachben (USA) üzemelő bitcoinbányász cég felszólítást kapott eszközeinek felszámolására.

Október 9-én, a helyi Virginian-Pilot híroldal számolt be róla, hogy a bányászvállalkozás a tavalyi év során csődöt jelentett.

A héten egy szövetségi bíró engedélyezte, hogy a benyújtott kérelmet újraszervezésről csődeljárására módosítsák.

A BCause Miningot felszólították, hogy likvidálja eszközeit, szüntessen be minden tevékenységet, és mondjon fel mind a 27 teljes és 4 részmunkaidős alkalmazottjának.

500 000 dollárnyi támogatás visszafizetése

A becsődölt bányászcég 2018 januárjában 500 000 dollárnyi segélyt kapott Virginia Beach városától, hogy terjeszkedni tudjon egy helyi raktárházba.

A BCause 60 millió dollárt szánt hatalmas terjeszkedésre – ezzel akár a legnagyobb bányászközösség is lehetett volna Észak-Amerikában.

Junie Hill, Virginia Beach városának szóvivője elmondta, hogy a város a csődeljárással próbálja visszaszerezni veszteségeinek egy részét. Virginia Beach egy biztosítatlan hitelezőnek minősülhet – ebben az esetben kérésük csak akkor kerül rendezésre, ha a többi már el lett intézve.

Egy szavazási alkalmazás feltörése

Virginia és a kriptopénz összefüggésében egyébként további hírekkel is szolgálhatunk. Az FBI jelenleg is vizsgálja, hogy a University of Michigan egyik hallgatója valóban megpróbálta-e feltörni Nyugat-Virginia szavazási alkalmazását.

Mac Warner, Nyugat-Virginia államtitkára figyelmeztette az FBI-t, miután sikertelen próbálkozássokkal próbáltak hozzáférni a Voatz szavazási alkalmazáshoz.

Olvastad már? Már hivatalos: Az Alipay megtiltott minden bitcoinos tranzakciót

A jelentések szerint a próbálkozások látszólag a University of Michigan IP-címéről érkezhettek.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: roman nazario


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂