A Visa, az Ebay, a Stripe és a Mastercard is bejelentették, hogy nem vesznek részt a Facebook Libra Associationjében, illetve az azzal kapcsolatos stabilkoinprojektben.

Négy vállalat hagyja el a hajót

A Bloomberg október 11-én számolt be arról, hogy az Ebay, a Stripe és a Mastercard kilépnek a Facebook Libra kriptopénzprojektjéből.

Perceken belül a Visa szintén eldöntötte, hogy nem csatlakozik az együttműködéshez – ezt a The Block alapján tudtuk meg.

A hírek egy héttel azután érkeznek, hogy a PayPal fizetésfeldolgozó bejelentette kihátrálását a Libra stabilkoinprojektje mögül, mivel a szabályozók továbbra sem teljesen egyértelműek a projekttel kapcsolatban.

A vállalatok tiszteletüket fejezték ki a Facebook víziójával kapcsolatban, illetve továbbra is látnak potenciált a projektben, ennek ellenére most más területekre szeretnék irányítani figyelmüket.

A hírportálok korábban már beszámoltak arról, hogy a Visa, a Mastercard és a Stripe biztosítani szeretnék azt, hogy a Facebook kriptoprojektje ne veszélyeztesse a szabályozókkal kialakult kapcsolataikat.

A három fizetési óriás arra célzott, hogy a Facebook eltúlozza azon állításait, miszerint a szabályozóknak semmi bajuk nincs a Librával.

A Stripe kezdetben tagadta, hogy hajtűkanyart venne, később azonban kijelentették:

„A Stripe támogatja azokat a projekteket, amelyeknek célja az online kereskedés világszerte való elérhetővé tétele. A Librában megvan ez a lehetőség. Közelről szemléljük majd az eseményeket, és nyitottak maradunk arra, hogy egy későbbi fázisban csatlakozzunk a Libra Associationhöz.”

A Coinbase vezérigazgatója támogatja a Librát

Brian Armstrong, a Coinbase kriptováltó társalapító-vezérigazgatója legutóbb azt mondta, véleménye szerint „az amerikai kormány reakciója olyan, mintha le szeretnének maradni”.

Szintén megismételte az iránti aggályait, hogy az Egyesült Államok elavulttá válik az innováció akadályozása miatt.

Hozzátette:

„Az egyetlen módja annak, hogy egy ország hosszú távon releváns maradjon, és folytassa a gazdasági növekedést, az az, ha tudományba, technológiába és innovációba fektet. Ha a kormány segíthet mindebben, az még jobb. Legelőször azonban arra van szükség, hogy ne keletkezzen kár.”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂