A Solana először üti meg a 115 dollárt az elmúlt egy év során

-

A Solana nemrégiben figyelemre méltó elmozdulást mutatott az árfolyamában, felülmúlva a korábbi mintákat, és elérve az éves csúcsot.

Ez egy tartós emelkedő trend kezdete vagy csak egy múló fellendülés?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana a 100 dolláros árzónában menetel

A Solana napi árfolyamának elemzése az elmúlt öt napban következetes emelkedő tendenciát mutatott.

A grafikon december 23-án tetőzött a 100 dolláros ártartományban, és a jelentés készítésének időpontjában még nem volt jele a megállásnak.

Az árfolyam-tartomány eszköze szerint a december 20-i emelkedő trendtől a cikk megjelenésének időpontjáig a SOL körülbelül 65%-os növekedést tapasztalt.

solana
Forrás: TradingView

A SOL a cikk írásakor 115 dollár körüli árfolyamon kereskedett, ami több mint 7%-os emelkedést tükröz.

Ez volt az első alkalom 2022 óta, hogy a SOL elérte ezt az árszintet. A bikás trend erejét mutatja továbbá a Relative Strength Index (RSI), amely a szerkesztés idején 80 felett volt.

Ez bikás trendet sugallt, és a SOL-t a túladott zónában pozícionálta.

A Solana a piaci tőkeérték-skála csúcsán

A Santiment volumendiagramjának vizsgálata azt mutatta, hogy a Solana kereskedési volumene is jelentősen emelkedett az elmúlt napokban.

A volumen kezdetben meghaladta az 5 milliárd dollárt, majd rövid időre e küszöb alá süllyedt, de azóta újra emelkedett.

A december 23-i kereskedés zárásig a volumen 4,9 milliárd dollár körüli értékre emelkedett, és a cikk írásakor átlépte az 5,1 milliárd dollárt.

solana

Forrás: Santiment

A CoinMarketCap adatai is 18%-os volumennövekedést mutattak az elmúlt 24 órában.

Emellett a közleményben szereplő pillanatnyi árfolyammal a Solana piaci kapitalizációja meghaladta a 48,7 milliárd dollárt, ezzel bebiztosítva a negyedik legnagyobb eszköz pozícióját.

Emellett a Solana árfolyama egy év alatt több mint 800%-kal ugrott meg.

A short pozíciók felszámolása növekszik

Az árfolyam közelgő elmozdulására utaló jelek ellenére néhány kereskedő a Solana elleni short pozíciókat választotta.

A Coinglass adataiból azonban kiderült, hogy ezek a short pozíciók jelentős veszteségeket szenvedtek el a közelmúltbeli árfolyam-emelkedés során.

Az elemzés szerint a short likvidálások december 23-án megközelítőleg 14,3 millió dollárt értek el, ami jelentősen meghaladta a long likvidálásokat, amelyek körülbelül 3,7 millió dollárt tettek ki.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a legmagasabb short likvidáció, amelyet több mint három hónapja megfigyeltek. Ezenkívül a finanszírozási ráta is pozitívabbá vált, és a cikkírás idején 0,04% volt.

Ez egy növekvő tendenciára utalt, amelyben több kereskedő a Solana árfolyamának újabb emelkedésére tett fogadást.

A legutóbbi dinamika aláhúzta azokat a kihívásokat, amelyekkel az árcsökkenésre váróknak szembe kellett nézniük, amit a short pozíciókban elszenvedett jelentős veszteségek is bizonyítanak.


Olvastad már? Mire készülnek a Bitcoin HODL-erek?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!