Új bizonyítékokat mutatott be Craig Wright a bíróságon

-

Craig Wright 2016-ban azt állította magáról, hogy ő a Bitcoin mögött álló Satoshi Nakamoto.

Ezután beperelt 13 Bitcoin-fejlesztőt, valamint számos céget, mivel elmondása alapján megsértik a szellemi tulajdonhoz való jogát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Wright úgy véli, a Bitcoin white paperje, a Bitcoin fájlformátuma, és maga a Bitcoin blokklánc is az ő tulajdonát képezi.

A bíróság jövő februárra tűzte ki a következő tárgyalás időpontját az alpereseket képviselő COPA, a Cryptocurrency Open Patent Alliance ellen.

December 15-én egy előzetes meghallgatáson Edward James Mellor bíró engedélyt adott, hogy Wright újabb 97 dokumentumot nyújtson be, amelyek elmondása alapján az állításait igazolnák.

A dokumentumokat állítólag a pendrájvon találták még szeptemberben, Wright házában volt egy szekrényben.

A dokumentumok között LaTex fájlokat is találni, ez egy nyílt forráskódú dokumentumkezelő program, amelyet a Bitcoin white paperjének az elkészítése során is használtak.

A megvádolt Bitcoin-fejlesztők rávilágítottak a tényre, hogy Wright újonnan megtalált dokumentumai az után kerültek elő, hogy ötven különböző bizonyíték is a bíróság elé került, amelyet rámutatnak, hogy Wright eddigi beadványai hamisítványok voltak.

Craig Wright
Forrás: BLDF.

Mellor bíró utasította Wrightot, nagyjából 1 millió dollárt fizessen ki jövő év január ötödikéig a Bitcoin-fejlesztők jogi költségeire, ha elveszíti ellenük a pert.

Wright ebből 100 ezer fontot már letétbe helyezett, emellett 65 ezer fontot fizetett a COPA szakértői költségeire, mivel a bíróságon arra hivatkozott, hogy autista, és ezt igazolni kellett.

Wright szerint ez számára fogyatékosságot jelent, és ezért azt igényelte a bíróságtól, hogy minden adatot előre bocsássanak a rendelkezésére, többek között az alperesek jogi képviselőinek lehetséges kérdéseit is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Wright az állításai alátámasztására felbérelt egy szakértőt is, akinek igazolnia kellett, hogy Wright tényleg autista. Ennek eredményeként a tárgyalás során Wright kizárólag papíron kaphat kérdéseket.

A Bitcoin programja nyílt forráskódú, és az MIT licensz alapján szabadon terjeszthető, módosítható, és bármilyen célra felhasználható, akár saját, új programok létrehozására is.

Wright a periratokban a Bitcoin fejlesztőire, mint Bitcoin Partnership-re hivatkozik, és elmondása alapján ez a csoport tartja kézben a Bitcoint, ők irányítják.

Olvastad már? Ez az 5 legjobb AI kripto, amiből még 2024 előtt érdemes vásárolni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!