Európában terjeszkedik a Coinbase

-

A legnagyobb amerikai kriptotőzsde a hét közepén jelentette be, hogy tovább terjeszkedik Európában, és ennek jegyében működési engedélyt kaptak Franciaországban.

A cég a közösségi médiában jelentette be a hírt, amely alapján a vállalat hivatalosan is virtuális eszközszolgáltatóként működhet a jövőben.

„Bonjour! A Coinbase megkapta az engedélyeket a francia hatóságoktól, hogy kriptopiaci szolgáltatásokat nyújthasson a francia befektetőknek. Ez egy rendkívül jelentős lépés számunkra, és fontos mérföldkő a vállalat nemzetközi terjeszkedési terveiben.”

A Coinbase tavaly februárban jelentette be, hogy továbblépnek az amerikai piactól, és nemzetközi vizekre is kihajóznak, hogy tovább növekedhessenek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég részletesen is kifejtette, hogy a terveik között egyrészt szerepel az, hogy a lehető legtöbb országban lépjenek a piacra, hogy kriptoipari, web3-as szolgáltatásokat nyújthassanak, másrészt pedig mindezt kellő mélységben szeretnék megtenni, tehát a helyi infrastruktúrának, körülményeknek megfelelő módon, a helyi befektetők igényeihez igazított szolgáltatásokkal.

A Coinbase elmondta, A francia pénzügyi szabályozó, az AMF engedélyének a birtokában a kriptotőzsde teljes körűen működhet Franciaországban, és ez fontos lépés a nemzetközi terjeszkedés során, hiszen innen úgymond már sokkal könnyebben tovább lehet lépni a többi európai ország piacára.

Az engedély birtokában a Coinbase mind a lakossági, mind az intézményi befektetők számára ajánlhat letétkezelést, digitális eszközök eladását és vásárlását, és természetesen ezeknek az eszközöknek a kereskedését is.

Egy, a Toluna által a közelmúltban végzett felmérés alapján a francia felnőtt lakosságnak a 10%-a rendelkezik kriptopénzekkel, 24% pedig úgy nyilatkozott, hogy a következő 12 hónap során tervezi a vásárlást vagy az eladást. A Coinbase szerint a piaci tendenciák egyértelműek.

„A befektetői igény növekszik. Miért is ne növekedne? A franciák 60%-a szerint a globális pénzrendszer igazságtalanul működik. Franciaország fontos terület a Coinbase számára. Elhatároztuk, hogy olyan országokkal társulunk, ahol a szabályozói környezet professzionális, és felkészültek a fejlődés elfogadására. Franciaország pedig ilyen.”

A kriptotőzsde nemrégiben bebizonyította, hogy az öreg kontinenst illető elképzelései valósak, és Írországban ütötte fel a főhadiszállását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A nyilatkozatukban kiemelték, hogy az európai kriptopiaci szabályozás kifejezetten vállalkozásbarátnak számít, és megmutatja, hogy a régió felismeri a potenciálisan nagy fejlődést hozó technológiákat.

A tőzsde szerint az Európai Unió törvényhozói által elfogadott, kriptopiaci törvénycsomag teljesen új környezetet teremt a régióban a kriptoipar számára.

Olvastad már? Ez az 5 legjobb AI kripto, amiből még 2024 előtt érdemes vásárolni

Kiemelt kép

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!