Az Ethereum HODL-erek felülmúlják a Bitcoint, most mi lesz?

-

A long-term Ethereum (ETH) tulajdonosok elálltak attól, hogy likvidálják állományukat, miközben segítettek a coin új mérföldkő elérésében, jegyezte meg az IntoTheBlock.

Az IntoTheBlock szerint a HODL-erek által birtokolt ETH mennyisége december 1-je óta elérte a 70%-ot.

Az adat azt is jelenti, hogy az altcoin ugyanezen mérőszám szerint megelőzte a Bitcoin (BTC) pozícióit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC esetében a hosszú távú tulajdonosok által birtokolt érmék mennyisége majdnem elérte a 70%-ot, de az ETH még így is megelőzte azt,

Azt fontos megemlíteni, hogy a blokkláncelemző cég a BTC/ETH arányt vizsgálva jutott erre a következtetésre.

A HODLerek létfontosságúak minden blokklánc egészségéhez. Ők ugyanis ritkán adják el a coinjaikat, függetlenül a volatilitástól vagy az árfolyam alakulásától.

Tehát a HODLerek által birtokolt ETH arányának növekedése azt jelenti, hogy elég meggyőzőek abban, hogy a kriptopénz hosszú távú potenciáljára érdemes volt várni.

Ugyanakkor nem meglepő, hogy a rekord decemberben született. Ugyanis voltak olyan előrejelzések, hogy az ETH közel van ahhoz, hogy túlszárnyalja a Bitcoint.

Bár az árfolyam még nem érte el a Bitcoin szintjét, az altcoinok, köztük az L2 projektek lenyűgöző felfutása azt sugallja, hogy az ETH ralija közel lehet.

Amikor ezt írtuk, az ETH ára 2291 dollár volt – ez 3,69%-os emelkedést jelent az elmúlt hét napban.

Ami a hosszú távú árpotenciált illeti, úgy határoztunk, hogy megnézzük az Ethereum dormanciáját.

A dormancia a megsemmisült coin napos és a teljes átutalási volumen aránya. A metrika betekintést nyújt a hosszú távú tulajdonosok hangulatába.

ethereum
Forrás: Glassnode

Egészen december 23-ig az Ethereum dormanciája magas értékeket mutatott. Ez arra utal, hogy a régebbi érmék tranzakciói növekedtek.

A cikkírás idején azonban a metrika 67,61-re esett vissza. Ez azt jelenti, hogy a régebbi coinok nagyrészt felhasználatlanok maradtak.

Ha a dormancia továbbra is alacsonyabb marad, akkor az ETH-nak jó esélye lehet a közeljövőben egy rallyra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 4 órás ETH/USD chart alapján az Exponenciális Mozgóátlag (EMA) azt mutatta, hogy a coin közép- és hosszú távon bikás lehet. Ennek oka, hogy az 50 napos EMA (kék) átlépte a 200-as EMA-t (sárga).

Ez a pozíció általában a bikás trend mellett szól.

Tehát azoknak a befektetőknek, akik azt tervezik, hogy hosszabb ideig tartják az ETH-t, esélyük lehet az árengedményes vásárlásra.

Egy másik figyelembe veendő indikátor az Aroon indikátor. Az Aroon eredményei képet adnak arról, hogy az ETH rövid távon mit csinálhat.

A cikk írásakor az Aroon Up (narancssárga) 7,14% volt, míg az Aroon Down (kék) a 35% volt.

Forrás: TradingView

Így a rövid távú tulajdonosoknak talán nem kell megvárniuk a hosszú távú ETH rallyt, mielőtt potenciális nyereséget érnének el.

A kereskedőknek azonban óvatosnak kell lenniük, mivel eltarthat egy kis ideig, amíg a bikás tézis megerősítést nyer.

Olvastad már? A Solana először üti meg a 115 dollárt az elmúlt egy év során

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!