Mire készülnek a Bitcoin HODL-erek?

-

A Bitcoin (BTC) bikapiaci gyarapodásáról már volt vita, tekintettel a 40.000 dolláros ársávon belüli ingadozására.

A kérdés most az, hogy: A felhalmozódás melyik szakaszában vagyunk jelenleg?

A Bitcoin hodlerek folytatják a felhalmozást

Egy nemrégiben megjelent bejegyzésben az IntoTheBlock összehasonlította a folyamatban lévő bikapiacot és a Bitcoin-tulajdonosok agresszív felhalmozási magatartását.

Az elemzés bemutatta, hogy a korábbi bikapiacokon a kereskedők akkor kezdtek felhalmozásba, amikor a BTC árfolyama elkezdett helyreállni.

Kezdetben a felhalmozás kimért ütemben történt, valószínűleg azért, hogy megerősítsék az árfolyam-emelkedés fenntarthatóságát.

Ahogy a fellendülés folytatódott, a felhalmozás fokozódott. Ezt követően a kereskedők elkezdtek eladni, amint az ár visszanyerte korábbi történelmi csúcsát, ami egybeesett az új kereskedők piacra lépésével.

A grafikon azt jelzi, hogy a jelenlegi fázis az árvisszapattanás szakaszához igazodik. A Bitcoin az év eleji mélypont elérése óta felfelé ívelő pályán van.

Azonban még nem érte el a 60.000 dolláros árszintet, a korábbi csúcsot. Ez arra utal, hogy a felhalmozási szakasz valószínűleg továbbra is fennmarad.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin hodlerek nettó pozíciójának változása

A Bitcoin hodler nettó pozícióváltozásának vizsgálata a Glassnode-on az elmúlt hónapokban tartósan pozitív tendenciát jelez.

Ez azt jelzi, hogy a hosszú távú tulajdonosok folyamatosan új pozíciókat vettek fel, és csak néhány pénztárca lépett ki.

Ennek a mérőszámnak a jelenlegi állapota egy folyamatos felhalmozási fázist jelez, a számadat e cikk írásakor több mint 23.000 felett áll.

bitcoin

Forrás: Glassnode

Több mint 2 millióval nőtt a Bitcoin-tulajdonosok száma

A Bitcoin-tulajdonosok számának alakulását vizsgálva az elmúlt hónapokban következetes növekedés tapasztalható.

A grafikon elemzése azt mutatja, hogy október és a jelenlegi időpont között több mint 2 millióval nőtt a birtokosok száma.

Október elején a birtokosok száma 49 millió körül volt, e cikk írásakor pedig már 52 millió fölé emelkedett.

Forrás: Santiment

A Bitcoin a 43.000 dolláros ártartományba esik

A Bitcoin legutóbbi napi idősávban mért árfolyam alakulása szerint az előző kereskedési szakaszban 44.000 dollár felett kereskedett.

Ezt egy számottevő áresés követte, amely visszavitte a 41.000 dolláros tartományba, miután néhány héttel ezelőtt elérte a 44.000 dollárt.

Forrás: tradingview.com

Az írás pillanatában a Bitcoin 43.884 dollár körül kereskedett, ami kevesebb mint 0,5%-os csökkenést tükröz.

A jelenlegi ártartományt figyelembe véve ez arra utal, hogy a felhalmozás valószínűleg folytatódni fog, amíg nem történik áttörés a 60.000 dolláros ártartományba.

Olvastad már? A BONK 30%-ot esett 7 nap alatt – Most mi lesz?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!