A Shopify elfogadja az USDC kifizetéseket a Solana segítségével

-

A hírek szerint a Solana Pay-t hozzáadták a Shopify fizetési megoldásaihoz, így több millió kereskedőnek biztosítva hozzáférést a kriptovalutákhoz.

Az e-kereskedelmi óriás Shopify hozzáadta a Solana Pay-t a fizetési lehetőségek köréhez, így kereskedők milliói használhatják a platformot kriptotranzakciók elfogadására, kezdve az USD Coin stablecoin fizetésekkel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A TechCrunch szerint a Solana azt tervezi, hogy a következő hónapokban más altcoinokat is felvesz a platformra, köztük a natív tokenjét, a Solana-t és a memetokent, a Bonk Coin-t (BONK).

Josh Fried a Solana Labs-tól a digitális eszközök és a fizetési megoldások metszéspontját a kripto „gyilkos alkalmazásaként” bélyegezte meg, hozzátéve, hogy „(mindenkinek) meg kellene dupláznia ezt”.

Fried szerint a Solana Pay drasztikusan csökkentheti a tranzakciós költségeket a hitelkártya-feldolgozási díjakhoz képest.

A hálózat átlagos díja 0,00025 dollár tranzakciónként, míg a hitelkártya-feldolgozási költségek 1,5% és 3,5% között mozognak.

A legutóbbi epochában a Solana felhasználói átlagosan 0,000009664 SOL tranzakciós díjat fizettek.

Shopify
Forrás: Solana

A Shopify becslése szerint az Egyesült Államokban az összes e-kereskedelmi tranzakció 10%-a az ő platformjukon keresztül történik, ami a világ e-kereskedelmi piacának 444 milliárd dollárját jelenti.

A cég fokozatosan integrálta a Web3 megoldásait a működésébe, beleértve a Web3-fókuszú boltok blokklánc-kereskedelmi eszköztárát és a kriptotárca-kapcsolati funkciókat.

A Shopify volumene a Solana blokklánc tesztelésére szolgál majd. A korábbi években a Solana megbízhatósági és üzemidő-problémákkal küzdött.

A társalapítója, Anatolij Jakovenko a problémákat a hálózat alacsony költségű tranzakcióinak tulajdonított „átoknak” nevezte.

A legújabb statisztikák azonban azt mutatják, hogy a hálózat teljesítménye javul.

A legutóbbi teljesítményjelentés szerint a Solana február 25. óta 100%-os üzemidővel rendelkezik, ami egy teljes negyedévet jelentett kiesés nélkül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyetlen februári kiesés során a hálózat csaknem 19 órán át nem működött.

A 2022 februárjában indított Solana Pay egy peer-to-peer fizetési infrastruktúra, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy elfogadják és elszámolják a digitális eszközökön keresztüli fizetési tranzakciókat.

A platform a Solana Labs, a Checkout.com, a Circle és a Citcon együttműködése, a Phantom tárcaintegrációi mellett.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tér magához

(Forrás)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!