A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tér magához

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama hosszan tartó felhalmozódás után visszaesésbe kezdett.

Az elmúlt hónapok unalmas oldalazó árfolyammozgása után a legnagyobb kriptopénz a múlt héten hirtelen összeomlást szenvedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC árfolyama néhány tőzsdén a 25.000 dolláros kulcsfontosságú pszichológiai szint alá süllyedt, mielőtt 26.000 dollár körül stabilizálódott.

A hétfői 0,24%-os esés után az élenjáró digitális eszköz kedden további 0,11%-kal bővítette veszteségét.

A cikkírás idején a token 26.095 dolláron cserél gazdát, közvetlenül a New York-i kereskedés kezdete előtt.

A technikai elemzés azt mutatja, hogy a medvék a piaci struktúra megváltozása után a medvék kezében van az üzlet.

A BTC dominanciája 49%-ra csökken

A BTC USD-hez viszonyított oldalazása kiszívta a levegőjét a legtöbb altcoinból.

Ez a BTC dominanciájának növekedését eredményezte, amely 2023 eleje óta már 17%-ot emelkedett.

A múlt heti intenzív eladás miatt azonban a vezető kriptopénz dominanciája 49,18%-ra esett vissza. Ez 2,45%-os heti veszteséget jelentett.

Forrás: tradingview.com

A Bitcoin dominanciájának korrekcióját a következő grafikon mutatja, amely a BTC részesedését szemlélteti a teljes kriptopiaci kapitalizációban.

A csökkenő dominancia ellenére azonban az altcoinok nem tudtak ajánlatot elcsípni. Ez azt mutatja, hogy a tőke más altcoinok helyett a stablecoinokba áramlott.

Az USDT dominanciájának 9%-os növekedése a múlt héten bizonyítja ezt a tézist.

A Bitcoin árfolyama a 200 MA alá esik

Ha megnézzük az alábbi Bitcoin árfolyam grafikonját heti időkeretben, akkor látható, hogy az árfolyam a 200 MA alá tört.

Ez a kulcsfontosságú mozgóátlag sok középtávú tulajdonos és swing kereskedő számára egy fontos vonal a piacon. Az e szint alá történő áttörés megerősítette a medvés tézist, ami további lefelé irányuló kilátásokat vetít előre.

A 200-as mozgóátlag a heti grafikonon jelenleg 27.500 dollárnál van.

Amennyiben a medvéknek nem sikerül hamarosan e szint fölé törniük, a következő megálló az 50 MA lehet, amely 23.800 dollárnál található.

Ez 8%-os potenciális csökkenést jelentene innentől. A bikák számára az egyetlen pozitívum, hogy az árfolyam még mindig nem ért el alacsonyabb mélypontot a heti idősíkon.

A 24.770 dollár alatti heti zárás lehet az utolsó szög a bikák koporsójában.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Bitcoin árelőrejelzés: A napi grafikonon medvés irányba fordul a Bitcoin árfolyama

A napi grafikonelemzés még medvésebb kilátásokat mutat, mint a heti grafikon.

A BTC ára a napi időkeretben is a 200 MA alá esett. Ez átfordította a Bitcoin árelőrejelzést medvéssé a napi grafikonon.

Ez azt mutatja, hogy a bikák teljesen elvesztették azt a lendületet, amelyet azután kaptak, hogy a legnagyobb vagyonkezelő, a Blackrock 2023 júniusában benyújtotta a spot BTC ETF-et.

A legnagyobb aggodalmam a 25.100-17.600 dolláros kereskedési tartományba való visszatérés elfogadása.

A BTC az USD-hez képest 2023 márciusában tört ki ebből a kereskedési sávból.

A jelenlegi szintekről való visszapattanás esetén a legkritikusabb a 27.500 dolláros szint újratesztelése lesz.


Olvastad már? A Bitcoin 2024-es feleződése 400.000 dollárra emelheti az árat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!