A Bitcoin 2024-es feleződése 400.000 dollárra emelheti az árat

-

A várva várt 2024-es bitcoin feleződés meteorikus árfolyam-emelkedést indíthat el, ami a Blockware Solutions elemzése szerint akár 400.000 dollárra is emelheti az árfolyamot.

A 2024-re prognosztizált kínálatcsökkentés robbanásszerű keresletet indíthat el a bitcoin iránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés kiemeli, hogy egy lendületes duó, az eladási nyomás csökkenése és a kirobbanó vásárlási hullám, hogyan teremtheti meg a bitcoin eddigi legmonumentálisabb ciklikus árfolyam-emelkedésének színterét.

A Blockware Solutions: 400.000 dollár/Bitcoin

A Blockware Solutions legújabb jelentése szerint a közelgő felezés után a bitcoin ára katapultálhat, ami a jelenlegi szinthez képest elképesztő, 1250%-os emelkedést jelenthet.

A jelentés a történelmi adatokat vizsgálva kiemeli, hogy a bitcoin feleződések következetesen bikás hullámokat indítottak el a bitcoin árfolyamában.

A bányászati jutalmak közelgő csökkenése, valamint a tőzsdék csökkenő kínálata példátlan árrobbanáshoz vezethet, amely még a korábbi felezési ciklusokat is felülmúlhatja.

A puszta számokat tekintve a Blockware előrejelzése szerint a feleződés több mint 2 milliárd dollárnyi éves forgalmat fog kivonni a bányászok kezéből.

Ha a bitcoin a feleződés előtti 35.000 dolláros szint körül mozog, akkor az ezt követő 12-szeres ugrás akár 420 000 dolláros bitcoinonkénti árfolyamot is jelenthet.

Az arany hatalmas, 12 billió dolláros piaci értékének elérésére vonatkozó lehetőség is kiemelkedik.

„Feltételezve egy 35.000 dolláros árat a feleződés időpontjában, egy 400 000 dolláros ciklustető megtörné a csökkenő hozamok trendjét; ami ésszerű várakozás a 2 milliárd dolláros feleződési kínálati sokk és a likvid BTC-kínálat növekvő szűkössége miatt a tőzsdéken” – részletezi a kutatás.

A Bitcoin egyértelmű kibocsátási ütemezése azt jelenti, hogy a kereslet ingadozásait nem ellensúlyozzák a kínálati reakciók, ami azt jelzi, hogy a feleződés utáni keresleti hullámok kolosszálisak lehetnek.

A jelentés azt is kiemeli, hogy a bányászok halving utáni visszahúzódása valószínűleg a bitcoin-kínálat jelentősebb részét a long term rajongókra fogja átterhelni, ami az ügyes bányászok nyereségességét erősíti, és ezáltal csökkenti az eladási nyomást.

Míg a 2024-es felezés előre jelzett hatásai megegyeznek az elődökével, ez a forduló talán bikásabb felhanggal bír, amit a csökkenő devizatartalékok és a befektetők korai lépései erősítenek fel.

„Kevesebb BTC lesz elérhető, mint a korábbi ciklusokban, ez az első ilyen feleződés” – kommentálja a jelentés a csökkenő tőzsdei készleteket.

A Bitcoin egyedülálló tulajdonságait, a rögzített készletet, a decentralizációt és a rendíthetetlen átláthatóságot, jelölik meg az ugrásszerű elterjedés és az árfolyam alakulásának hajtóerejeként.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányászok értékesítésének garantált csökkenése a 2024-es feleződés után tovább szilárdítja a bitcoin bikás narratíváját.

„A blokktámogatási feleződések ellenére a bányászat valószínűleg a jövőben is a legjobb módja lesz a nagy mennyiségű BTC felhalmozásának” – vonják le a Blockware Solutions kutatói a következtetést.


Olvastad már? A Coinbase részesedést szerez a Circle-ben

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!