Az XRP ügyvédje szerint a SEC per felbecsülhetetlen kárt okozott

-

John Deaton, a CryptoLaw alapítója és az XRP birtokosok ügyvédje felhívja a figyelmet a SEC per által okozott felbecsülhetetlen károkra.

A SEC 2020 decemberében pert indított a Ripple és két vezetője ellen, azt állítva, hogy az XRP értékesítése be nem jegyzett értékpapír-kibocsátásnak minősül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Torres bíró a múlt hónapban úgy döntött, hogy az XRP algoritmusokon és tőzsdéken keresztül történő értékesítése nem minősül befektetési ügyletnek. A kriptopénz szektor ezt jelentős diadalként ünnepelte.

Bár a perben elért részleges győzelem vigasztaló fejlemény volt, kétségtelen, hogy az XRP máris elszenvedett bizonyos visszaeséseket a per miatt.

Egy nemrégiben közzétett tweetjében Deaton kiemelte, hogy a SEC-ügy nemcsak a Ripple-nek, hanem az XRP-nek is ártott.

Szerinte a pereskedés az XRP három évébe került. A kriptóban elvett három év azért jelentős, mert ezekben az években figyelemre méltó előrelépések, innovációk és egy masszív bikafutás történt.

A CryptoLaw alapítója azt is megemlítette, hogy a Coinbase az ügy előtt az XRP támogatója volt, és hogy megduplázta XRP-részvényeit, miután a Coinbase bevezette az XRP-t a tőzsdére, és kiemelte az XRP hasznosságát. 2019. február 25-én a Coinbase bevezette az XRP-t a platformjára.

A Coinbase az XRP-t és az USDC-t kihasználva körülbelül két hónappal később terjeszkedett a határokon átnyúló fizetésekbe.

Az újítás lehetővé tette a Coinbase ügyfelei számára, hogy XRP és USDC segítségével ingyenesen küldjenek pénzt bármelyik Coinbase-fiókkal rendelkező felhasználónak a világ bármely pontján. Deaton megosztott egy képernyőképet, amely ezt igazolja.

A Coinbase és a Circle bejelentette, hogy bővítik az USDC stablecoin-hálózatokat. A Coinbase emellett tőkerészesedést is szerzett a Circle-ben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt kommentálva Deaton azt találgatta, hogy mi történt volna az elfogadás tekintetében, ha a SEC-per nem kerül benyújtásra.

Talán a Coinbase a Circle helyett a Ripple-ben szerzett volna részesedést.

Egy utolsó megjegyzésben Deaton azt állítja, hogy a Ripple folyamatos és lenyűgöző sikere ellenére, amelynek 95%-a az Egyesült Államokon kívül van, a per ártott az XRP-nek és az XRP Ledgerrel kapcsolatos fejlesztéseknek.


Olvastad már? A Bybit folyamatosan támogatja a kriptooktatást

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!