Omán elindítja a 350 millió dolláros kriptobányászati központot

-

A kriptobányászati létesítmény része annak a tervnek, hogy felgyorsítsák a főként az olajexporttól függő ománi gazdaság digitalizációját.

Az Ománi Szultánság új kriptopénz bányászati központot indított, amely a második bányászati létesítmény, amelyet az elmúlt 10 hónapban nyitottak az országban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy helyi lap, az Oman Daily Observer szerint az adathosting- és kriptopénz-bányászati központot a Szalalah Free Zone-ban nyitották meg, amely egy különleges gazdasági övezet az országban, ahol alacsony a társasági adó.

A központot egy helyi cég, az Exahertz fogja üzemeltetni a dubaji székhelyű Moonwalk Systems blokklánccéggel együttműködve.

A központ felépítése a hírek szerint 135 millió ománi rialba (nagyjából 350 millió dollárba) került, és a Bitmain Technologies legújabb hardvereit fogja használni, a tervek szerint 2023 októberéig 15.000 gépet állítanak fel.

Jelenleg kísérleti rendszerben működik, 2000 gép online, 11 megawattnyi fogyasztott energiával dolgozva a jelentés szerint.

A bányászati létesítmény a főként az olajexporttól függő ománi gazdaság digitalizációjának felgyorsítását célzó terv részeként jön létre.

Egy másik bányászati központ 2022 novemberében nyílt meg, 150 millió ománi rialba (389 millió dollár) került.

2022-ben az ország üzleti szereplői számára az áram ára 0,064 rial (0,166 dollár) volt kilowattóránként.

Július 27-én az ománi kormány konzultációs dokumentumot indított.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Cointelegraph felvette a kapcsolatot az Ománi Közlekedési, Hírközlési és Információs Technológiai Minisztériummal és a Különleges Gazdasági Övezetek és Szabad Zónák Közhatóságával, de a közzétételig nem kapott választ.


Olvastad már? A hálózati aktivitás az oka az Ethereum árfolyamcsökkenésének?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!