A hálózati aktivitás az oka az Ethereum árfolyamcsökkenésének?

-

Az elmúlt hónapokban az Ethereum (ETH) hálózati aktivitásának csökkenését tapasztaltuk.

Ez úgy történt, hogy a blokklánc havi átlagos aktív címei csökkentek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH aktív címek havi átlaga alacsonyabb volt, mint az éves átlag. Ez egyértelműen alacsony aktivitást jelzett, ami medvés jelzésként értékelhető.

Miközben a blokklánc hálózati aktivitása csökkent, az ára sem tudott felfelé ívelni.

Vajon az Ethereum árfolyamának emelkedéstől való vonakodása a kisebb hálózati aktivitás következménye?

ethereum
Forrás: Glassnode

Az ETH áresésének oka

A CoinMarketCap szerint az ETH több mint 9%-ot esett az elmúlt hét napban, ami a lassú magatartást tükrözi.

A cikk írásakor 1670,05 dolláron kereskedtek vele, több mint 200 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Az áresés nagy hatással volt a befektetők portfólióira. A Glassnode Alerts tweetje szerint a veszteségben lévő ETH-címek száma hét hónapos csúcsot ért el 42 602 870,333-nál.

Közelebbről megnézve azonban a csökkenés oka nem biztos, hogy a kevesebb hálózati aktivitás volt.

Ugyanis miközben az ETH aktív címei csökkentek, az olyan Layer-2 címek, mint a Base, Optimism (OP) és a roll-upok népszerűsége nőtt.

A piaci résztvevők elsődleges oka az volt, hogy az L2-esek felé mozdultak el, mivel azok nagyobb skálázhatóságot kínáltak.

Hivatkozásképpen, a Coinbase L2 Base 251 millió dollárt hidalt át, ebből 155 millió dollárt az ETH tett ki az indulás napjai alatt.

Az Ethereum állapotának közelebbi vizsgálata

Az Ethereum on-chain teljesítményének vizsgálata jobb képet adott arról, hogy mi történik az ökoszisztémában.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy az alapok és a bizalmi alapok befektetői, köztük a Grayscale, viszonylag gyenge vásárlási kedvet mutatnak.

Emellett a CryptoQuant szerint az ETH nettó befizetése a tőzsdéken magas volt a hétnapos átlaghoz képest, ami magas eladási nyomásra utal.

Érdekes volt azonban látni, hogy amikor az ETH áldozatul esett a legutóbbi árkorrekciónak, a befektetők ezt lehetőségként használták fel a felhalmozás növelésére.

Ez a Glassnode Alerts tweetjéből is kiderült, amely rámutatott, hogy az Ethereum tőzsdei kiáramlási volumene egyhavi csúcsot ért el ebben az időszakban.

Nemcsak a mérőszámok, hanem néhány piaci mutató is medvés volt. Például a Moving Average Convergence Divergence (MACD) bikás peremet mutatott a piacon.

Továbbá az ETH Chaikin Money Flow (CMF) is lefelé mutatót regisztrált, ami növelte az árfolyamcsökkenés esélyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mindazonáltal a Money Flow Index (MFI) visszapattant a túladott zónából, ami segíthet a token árfolyamának emelkedésében.

Olvastad már? A Binance azt tervezi, hogy leállítja az EUR SEPA-n keresztüli kifizetéseket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!