A Coinbase részesedést szerez a Circle-ben

-

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója és Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója közös nyilatkozatban jelentették be a Centre Konzorcium feloszlását.

Ennek következtében a Circle kizárólagos felelősséget vállal az USDC kibocsátása és irányítása terén.

Emellett a Coinbase tőkerészesedést szerzett a Circle-ben, miközben jelezte a stablecoinok iránti erősebb elkötelezettségét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Circle, és a Coinbase feloszlatják az USDC Centre Konzorciumot

Hétfőn a Coinbase és a Circle jelentős híreket közölt egy blogbejegyzésben, amelyet mindkét vezérigazgató írt.

A duó megosztotta, hogy az USDC hamarosan hat további blokklánchálózattal fog integrálódni, így összesen 15 láncra bővül a kapcsolódási lehetősége.

A Circle azt állítja, hogy az USDC többláncos jövője hatékonyabban fogja kiszolgálni a stablecoint használó magánszemélyeket és vállalkozásokat.

Allaire az X közösségi médiaplatformon részletezte a bejelentést. Kifejtette, hogy a globális szabályozási tisztánlátás kezdete előtt a Centre Konzorcium irányítási rendszere alapvető fontosságú volt.

„Most, hogy a stablecoinok szabályozási egyértelműsége világszerte, így az Egyesült Államokban is, közeledik, már nincs szükség ilyen struktúrára” – nyilatkozta Allaire.

A Circle mostantól teljes hatáskörrel rendelkezik az USDC kezdeményezése felett. A blogbejegyzésben hangsúlyozták, hogy minden közvetlen elszámoltathatóság mostantól a Circle-nél lesz.

A vállalat fogja tartani az okosszerződések kulcsait, biztosítja a szabályozási megfelelőséget, és kezeli a tartalékokat több blokklánc-hálózaton keresztül.

Allaire és a blogbejegyzés is kiemelte, hogy a Coinbase tőkerészesedést szerzett a Circle-ben, bár a konkrét pénzügyi feltételeket nem hozták nyilvánosságra.

A vállalatok azt is megjegyezték, hogy „megállapodásra jutottak” a ” stablecoinok további népszerűsítése érdekében a szélesebb kriptogazdaságban”. A Coinbase nemrég fedte fel, hogy az ügyfelek mostantól 4% jutalmat kaphatnak az USDC-ért.

Jelenleg a Circle USDC a második legnagyobb stablecoin a piaci kapitalizáció alapján. Bár a piaci kapitalizációja lényegesen kisebb, mint a vezető stablecoiné, az USDT-é, a harmadik legnagyobbat, a DAI-t jelentősen felülmúlja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel szemben az USDC forgalma az elmúlt egy évben erőteljesen csökkent. A 2022 júniusában a forgalomban lévő készlet 55,87 milliárd USDC volt.

Ennek ellenére 2023. augusztus 21-re ez a szám körülbelül 25,98 milliárdra csökkent, ami azt jelzi, hogy az USDC kínálata jelentős mértékben, több mint 53%-kal csökkent.


Olvastad már? Vitalik Buterin 1 millió dollárnyi ETH-t utal át a Coinbase-nek

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!