Vitalik Buterin 1 millió dollárnyi ETH-t utal át a Coinbase-nek

-

Az Ethereum (ETH) társalapítója, Vitalik Buterin augusztus 21-én 600 ETH-t utalt át 1 millió dollár értékben a Coinbase kriptotőzsdére.

Augusztus 20-án Buterin 251.000 RAI-t fizetett vissza, és 1,6 millió dollárnyi ETH-t vett ki. A RAI egy ETH-val támogatott, non-pegged stablecoin.

A lépés meglepő, mivel a kriptopiacon ismét jelentős csökkenés tapasztalható. A Bitcoin (BTC) és az ETH árfolyama több mint 10%-kal csökkent az elmúlt héten.

A sajtóbeli időpontban a BTC valamivel 25.900 dollár fölött, az ETH pedig valamivel 1650 dollár fölött mozgott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mit jelent az Ethereum átruházása a medvepiac közepette…

Az ETH tokeneknek Vitalik Buterin vagy az Ethereum Alapítvány által történő átruházását általában az ETH árfolyamának esése követi.

Bár még nem tudjuk, hogy mi az oka a mostani átutalásnak, fennáll a lehetősége annak, hogy Buterin újabb masszív eladásra vállalkozik.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy csak egyszeri eladás céljából hajtotta végre az átutalást. A közösségi média tele van találgatásokkal.

Elemzők és piaci szakértők most azt jósolják, hogy az Ethereum drámai zuhanásba kezd, ha az értéke az 1550-1600 dolláros kulcsfontosságú támaszszint alá esik.

A kriptoipar teljes piaci kapitalizációja több mint 10%-ot esett az elmúlt hét napban. A cikkírás idején a teljes kriptopiaci piaci tőke 1,05 billió dollár volt.

Ami a Coinbase-t illeti, az Egyesült Államokban a Securities and Exchange Commission (SEC) hatósági ellenőrzéssel nézett szembe.

Június elején a szabályozó hatóság beperelte a tőzsdét, mert állítólag megsértette az értékpapírtörvényt, mivel be nem jegyzett alkuszként működött.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Eközben a COIN értéke a Nasdaqon közel 9%-ot esett az elmúlt héten. A cikk megjelenésének időpontjában 73,9 dolláron kereskedtek vele.

Olvastad már? Mi várható a BTC piacán?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!