Mi várható a BTC piacán?

-

Az előző hét a BTC kétségkívül medvésnek tekinthető, de érdemes a különböző indikátorokat is megvizsgálni, hogy vajon így folytatódik-e a történet?

Az egyik legfontosabb mutató, amelyet rendszeresen megfigyelnek az elemzők, az a profitban lévő címek száma.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez ad egy durva becslést arról, hogy egy-egy időszakban a befektetők mekkora hányada érintett a medvés vagy a bikás események hatásai által.

Emellett sokan az eladási nyomás mértékére is következtetnek belőle. A Glassnode felmérése alapján a veszteségben lévő címek száma ismét emelkedni kezdett.

Ugyanakkor a több, mint 10 éve mozdulatlan coinok száma is új csúcsra ért.

Ez részben az elveszett kulcsoknak köszönhető, részben viszont annak, hogy az igazán elkötelezett hosszú távú befektetőket nem mozgatja meg az árfolyam ingadozása, és nem adnak el a medvepiacok során sem.

Mikor indulnak meg a bikák?

A veszteségben lévő címek száma havi csúcson van. Ez alapján elmondható, hogy az árfolyam zuhanása rengeteg befektetőt érintett érzékenyen, annak az eldöntésében viszont nem segít, hogy az árfolyam további alakulását meg tudjuk jósolni.

Mikor a piacon ekkora a bizonytalanság, akkor sokak szerint a bálnák viselkedését érdemes figyelni, az ő aktivitásukból lehet következtetni arra, hogy mi következik, így a Glassnode is közöl adatokat ezekről a tárcákról.

Az 1000 és a 10000 BTC-t tartó címek száma jelentősen lecsökkent, ez pedig arra utal, hogy a hét közepén tapasztalt áresésben a bálnák keze is benne volt, tőlük is eladási nyomás érkezett.

btc
Forrás: Glassnode

A kereskedők úgy vélik, hogy a bálnák egyelőre leálltak az eladással, így az esés megállt, és a várakozások alapján egyelőre nem is fog folytatódni.

Azt is meg kell viszont jegyezni, hogy visszapattanást sem lehet látni a piacon, így egyelőre a hegymenet is kérdéses.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tőzsdei készletek alakulását tekintve látható, hogy jelenleg több coint utalnak ki, mint amennyi a tőzsdékre bemegy.

Ez a jelenség, mikor a tőzsdékről a privát tárcákba kerül a BTC, hagyományosan pozitív jelként van értelmezve, mivel a tulajdonosok akkor utalják ki a coinokat, ha nem akarják azokat eladni.

Forrás: Glassnode

A hagyományos piacokon népszerű derivatíva-termékek körében is jelentős visszaesést lehetett látni augusztusban, és egyelőre nincsen jele annak, hogy a vásárlók tolonganának a piacon, hogy újabb ralit lovagoljanak meg.

Az elemzők szerint így egyelőre kérdéses, hogy a piac teljesen magához tért-e, és megjósolhatatlan, hogy merre fog tovább indulni.

Olvastad már? Az Litecoin bányászainak állapota a feleződés után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!