Kérdéses a fellebbezés helyzete a Ripple és a SEC közötti perben

-

A bíróság nemrégiben úgy döntött, hogy a kriptotőzsdéken értékesített Ripple XRP tokenje nem számítanak értékpapírnak, ez az ítélet pedig nem tetszik a Tőzsdefelügyeletnek, így bejelentették, hogy fellebbezni fognak.

David Schwarz, a Ripple technológiai igazgatója az X-en osztotta meg a követőivel, hogy szerinte a SEC azt hiszi, hogy az ügy még nincs lezárva, ezért erőltetik a fellebbezést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a nézőpont viszont lehet, hogy nem érvényes a jelenlegi helyzetben.

Az amerikai jog alapján a végső ítélet előtt a feleknek lehetősége van a fellebbezésre, de ennek az elsődleges szerepe az, hogy a fő ügymenet ne legyen megzavarva apró, jelentéktelen döntésekkel.

Július 13-án a bíróság úgy döntött, hogy a kriptotőzsdéken kereskedett XRP tokenek nem számítanak értékpapírnak, a SEC viszont nem értett egyet ezzel a döntéssel, és ahogyan be is jelentették, fellebbezést nyújtottak be.

A fellebbezés elsődleges indoka a SEC-re nézve kedvezőtlen döntés volt, Schwartz szerint viszont a felügyelet így a fellebbezés után már nem lehet biztos benne, hogy hogyan fog alakulni a végső döntés.

Az ilyen fellebbezések pedig szinte minden esetben meghosszabbítják, elhúzódóvá teszik a tárgyalásokat

Schwartz szerint a jelenlegi helyzetet tekintve a SEC arra hivatkozik, hogy speciális eljárásra van szükség, az egyedi körülmények miatt.

A SEC ráadásul azt is kérvényezte, hogy a tárgyalást rekesszék be addig, míg a fellebbezést el nem bírálják, de Schwartz szerint ezt semmi sem indokolja.

A SEC fellebbezése ebben a döntésben nem szabad, hogy befolyásolja a fő ügymenetet, amelynek mindenképpen tovább kell folynia.

Ez a megoldás egybeesik a hagyományos gyakorlattal, amely alapján a tárgyalások során a fő ügyet végigviszik, és a különböző fellebbezésekkel azután foglalkoznak, hogy minden más téren megszületett a végső döntés az eljárások során.

A kriptoközösségben megindult a pletyka, hogy a SEC a Legfelsőbb Bíróságon akarja megtámadni a tokenek ügyében hozott ítéletet, így Schwartz a szükségét érezte, hogy több részletet osszon meg a nagyközönséggel, hogy további véleményeket fogalmazzon meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az teljesen biztosnak tűnik, hogy a Ripple és a SEC közötti jogi eljárás végkimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy a felügyelet fellebbezését elfogadja-e a bíróság vagy sem.

Olvastad már? Jeremy Grantham elkerülhetetlen amerikai recessziót jósol

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!