Jeremy Grantham elkerülhetetlen amerikai recessziót jósol

-

A befektetők és pénzügyi szervezetek jelentős része azt valószínűsíti, hogy az Egyesült Államok el tudja kerülni a recessziót, Jeremy Grantham, a Grantham Mayo Van Otterloo (GMO) befektetési cég társalapítója azonban elkerülhetetlennek tartja azt.

Grantham azt állítja, hogy a Federal Reserve optimista prognózisa „szinte garantáltan téves”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok recesszióba kerül, mondja a befektetési titán Grantham

A nagyra becsült befektető Jeremy Grantham, aki pontosan megjósolta a 2001-es dotcom-krachot és a 2008-as globális pénzügyi válságot, 2021 óta gazdasági visszaesést jósol az Egyesült Államokban.

A jelentések szerint mintegy 65 milliárd dollárnyi vagyont kezelő GMO Grantham egy csütörtöki Bloomberg-interjúban osztotta meg gondolatait az amerikai gazdaságról.

Grantham azt állítja, hogy Amerikában „recesszió lesz, amely talán mélyen belenyúlik a jövő évbe, és ezzel együtt a részvényárfolyamok csökkenése”.

Azt is állítja, hogy az amerikai jegybank előrejelzései pontatlanok. Egy tréfás megjegyzésében Grantham elszólta magát:

„(A) Fed eredményei ezekben a dolgokban csodálatosak – Szinte garantáltan téved”.

A befektetési mágnás részletezte:

A Fed soha nem mondott ki recessziót, különösen nem a nagy buborékokat követő recessziókat.

Grantham következetesen hasonlóan vélekedett, 2022 szeptemberében arra figyelmeztetett, hogy a gazdaság „veszélyesebbnek” tűnik, mint a 2008-as válságot övező káosz.

A Bloombergnek csütörtökön nyilatkozva Grantham úgy érvelt, hogy a Fed nem ismeri el és nem is vállalja a felelősséget a közelgő visszaesésért.

„A magasabb eszközáraknak a gazdaságra gyakorolt jótékony hatásáért vállalták a hitelt” – jegyezte meg Grantham. „De soha nem vállalták a hitelt az eszközárak megtörésének deflációs hatásáért – és ezt mindig meg is teszik”.”

Más piaci elemzők, mint Peter Schiff, Robert Kiyosaki, Michael Burry és Danielle DiMartino Booth egyetértenek Grantham álláspontjával.

A GMO társalapítója hangsúlyozta meggyőződését, hogy az infláció fennmarad, és nem éri el a Fed 2%-os célját.

„Gyanítom, hogy az infláció soha nem lesz olyan alacsony, mint az elmúlt 10 év átlaga” – árulta el Grantham a Bloombergnek.

„Újra a közepesen magasabb infláció és ezért mérsékelten magasabb kamatlábak időszakába léptünk. Az élet pedig végül is egyszerű: az alacsony kamatok felfelé nyomják az eszközárakat, a magasabb kamatok pedig lefelé”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Grantham és mások amerikai visszaesést prognosztizáló előrejelzései ellenére az USA a többi G7-es országot megelőzve halad a fellendülésben.

Ez azt jelenti, hogy az amerikai gazdaság a G7-ek közül a bruttó hazai termékkel (GDP) mérve a legerősebb fellendülést produkálta.

Olvastad már? A Cardano trendfordulóra vár?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!