A Cardano trendfordulóra vár?

-

A Cardano (ADA) nehéz hetet élt meg, mivel az árfolyama kétszámjegyű zuhanást produkált.

Bár ez az áresés elsősorban a medvés piaci helyzetnek tulajdonítható, néhány egyéb tényező is szerepet játszhatott benne.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az egyik ilyen tényező lehetett a blokklánc fejlesztési aktivitásának visszaesése, ami negatív hangulatot gerjeszthetett.

A Cardano heti teljesítményének mélységeibe merülve

A Santiment grafikonjából kiderült, hogy a blokklánc fejlesztési aktivitása az elmúlt héten csökkent.

Ennek oka az ADA heti fejlesztési jelentéséből derült ki. A jelentés kiemelte a több Cardano csoport által végzett munkát.

A múlt héten azonban nem történtek nagyobb frissítések, ami okozhatta a mérőszám csökkenését.

Forrás: Santiment

Ennek ellenére a jelentés megemlítette a blokklánc frissített hálózati statisztikáit.

Például a Cardano összes natív tokenje elérte a 8,7 milliót, az összes tranzakció pedig meghaladta a 73 milliót.

Összesen 137 projekt indult a blokkláncon, míg jelenleg több mint 1270 épül a hálózaton.

Érdekes módon, bár az ADA fejlesztési aktivitása csökkent, a hálózati aktivitás magas maradt. Ez a napi aktív címek stabil számából is kitűnt.

Az ADA tranzakciós volumene is viszonylag magas maradt. A sebessége azonban csökkent, ami azt jelenti, hogy az ADA-t egy adott időkereten belül gyakrabban használták tranzakciókra.

Az ADA grafikonja pirosra vált

A közelmúlt piaci trendje a legtöbb kriptó árfolyamának emelkedését korlátozta.

A többiekhez hasonlóan az ADA ára is jelentősen zuhant. A CoinMarketCap szerint az ADA több mint 10%-ot esett az elmúlt hét napban.

A cikkírás idején 0,2655 dolláron kereskedtek vele, 9,2 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az áresés hatására a piacon megnőtt a token körüli negatív hangulat.

A Cardano népszerűsége is csökkent, mivel a közösségi volumene is visszaesett. A medvés árfolyamtrend azonban hamarosan véget érhet, mivel az ADA nyílt érdeklődése csökkent az elmúlt napokban.

Emellett a Binance finanszírozási rátája is piros volt, ami arra utal, hogy a folyamatban lévő ártrend változhat.

Valójában az ADA napi grafikonja már zöldre váltott, mivel az árfolyam enyhén emelkedett.

cardano

A Cardano Money Flow Index (MFI) alátámasztotta a trendforduló lehetőségét, mivel emelkedést regisztrált. A többi mutató azonban továbbra is medvés volt.

Az ADA MACD-je medvés fölényt mutatott a piacon. Emellett a Chaikin Money Flow (CMF) mutatója a semleges szintről lefelé ment, ami aggasztónak tűnt.

Olvastad már? Az Opensea elfordul a BNB Smart Chain-től

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!