Az Litecoin bányászainak állapota a feleződés után

-

A Litecoin (LTC) bányászata a blokklánc legutóbbi, 2023. augusztus 2-i feleződése után is képes volt fenntartani növekedési pályáját.

Nemcsak a blokklánc hashrátája volt stabil, hanem a bányászati nehézsége is nemrég minden idők legmagasabb szintjét érte el, ami az ökoszisztéma stabil növekedését tükrözi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felezés óta azonban az LTC teljesítménye az árfronton nem állt a helyzet magaslatán.

Figyelembe véve az LTC medvés árfolyamát és a bányászati jutalom csökkenését, képes lesz-e az ágazat fenntartani a fejlődését?

A Litecoin bányászatának közelebbi vizsgálata

A blokklánc harmadik feleződése óta a Litecoin hashrátája stabil maradt.

Inkább, ha az elmúlt heteket vesszük figyelembe, a szektor következetes növekedést mutatott. A cikk megjelenésének időpontjában a Litecoin hashrátája 772,99 TH/s értéken állt.

Ráadásul a hashrate növekedésével a bányászati nehézség is emelkedett, sőt, 2023. augusztus 5-én elérte a legmagasabb ATH értéket.

Ezek a mérőszámok egyértelműen tükrözik a Litecoin bányászat növekvő népszerűségét.

Forrás: Coinwarz

Érdekes volt megjegyezni, hogy a fellendülés egyik lehetséges oka a Dogecoin (DOGE) lehet.

Shan Belew, egy népszerű kriptoinfluencer egy nemrégiben megjelent tweetjében megemlítette, hogy a magas hashrate annak lehet az eredménye, hogy a Dogecoin-t összevonták a Litecoinnal bányászva.

A növekedési ütem azonban hamarosan megállhat, mivel néhány mérőszámból kiderült, hogy a bányászok elhagyják a hálózatot.

A Glassnode grafikonja például rámutatott, hogy az LTC bányászdíjai hónapok óta csökkennek.

litecoin
Forrás: Glassnode

Az LTC teljesítménye az árfronton is aggasztó volt. A CoinMarketCap szerint az LTC több mint 22%-kal esett az elmúlt héten.

A cikk megjelenésének időpontjában 64,40 dolláron kereskedtek vele, több mint 4,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A legutóbbi megfelezés már a bányászok jutalmát is a felé csökkentette.

Ez a bányászok díjainak csökkenésével és a jelentősen alacsony coinárral együtt arra ösztönözheti a bányászokat, hogy kilépjenek a hálózatból, és jövedelmezőbb bányászati lehetőségek után nézzenek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Litecoin árfolyama lehet a megmentő?

Az LTC árfolyama döntő szerepet játszhat a bányász ökoszisztéma növekedésének fenntartásában, mivel segíthet a bányászoknak növelni a haszonkulcsukat.

Szerencsére néhány mérőszám pozitívnak tűnt az LTC számára. Például a Litecoin MVRV-aránya a meredek esés után kissé helyreállt.

Emellett a Binance finanszírozási rátája piros volt, ami azt jelenti, hogy a származtatott vevők nem a jelenlegi árfolyamon vásárolták a tokent. Ez növelte a trendforduló esélyét.

Forrás: Santiment

Ezért érdekes lesz megfigyelni, hogy az LTC árfolyama az elkövetkező napokban vajon milyen irányt vesz?

Olvastad már? A Cardano trendfordulóra vár?

Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!