Peter Schiff figyelmeztet a Fed politikájának káros hatásaira

-

Gazdasági elemzőként Peter Schiff arra figyelmeztetett, hogy a Federal Reserve (Fed) az elmúlt 20 év során rossz döntéseket hozott, ami „jelentősen károsította a gazdaságot és elkerülhetetlen következményeket eredményezett”.

Schiff hangsúlyozza, hogy a Fed nem fogja megnyerni a harcot az inflációval szemben, és rámutat:

„A piacok biztosak abban, hogy a Fed sikerrel jár majd. Ez nem fog megtörténni. A piacok teljesen tévednek.”


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peter Schiff szerint „Növekvő inflációra számíthatunk”

Peter Schiff, gazdasági elemző és aranyszakértő, az elmúlt héten további figyelmeztetéseket tett az Egyesült Államok gazdaságával kapcsolatban.

Számos bejegyzésben a X platformon és a Peter Schiff Show műsorában. Említve „mennyire elrontotta a Fed a monetáris politikát”.

Schiff a következőket írta hétfőn:

„20 évig rosszul csinálták, ráadásul politikáik súlyos károkat okoztak a gazdaságnak és elkerülhetetlen következményeket eredményeztek.”

Magyarázatként elmondta, hogy sokan tévesen azt gondolják, hogy a Federal Reserve legyőzheti az inflációt és finoman vezeti az amerikai gazdaságot, és azt állítja, hogy a központi bank nem tudja ezt elérni.

Utalt a Federal Reserve Bank of Atlanta becslésére a reál GDP-növekedésre (szezonálisan kiigazított éves ráta) a harmadik negyedévben, a GDPnow modellt használva, ami 5,8%-ra javult augusztus 16-án.

Schiff kijelentette: „5,8%, ez egyáltalán nem leszállás. Az a repülő még mindig fenn van az égen. 5,8%-nál nem száll le. Még a kifutópálya közelében sincs.”

Kiemelte:

„Sok ember úgy gondolná, hogy ha az gazdaság ilyen erős, akkor a Fed nem vágja vissza az irányadó kamatlábakat. Valójában a Fed-nek emelnie kellene.”

Schiff figyelmeztetett: „Várhatóan növekvő inflációra számíthatunk. Mivel még mindig vannak keynesiánusok, akik úgy gondolják, hogy az infláció a gazdasági növekedés mellékterméke, és ha fellendülő gazdaságunk van, akkor az infláció növekedésével kell szembenéznünk.”

Az elemző folytatta:

„Mintha a gazdaság lassítása lenne az, ami csökkenti az inflációt. Pedig nem így van. Az igazság az, hogy ha valóban csökkenteni akarjuk az inflációt, akkor a következmény az lesz, hogy a gazdaság legyengül. Ezt meg kell tennie, mivel egy adósság alapú buborek-gazdaságunk van. Mindenki eladósodott és mindez a túlzott fogyasztásra épül. Az amerikai gazdaság arról szól, hogy többet költesz, mint amennyit keresel. Ezt művészeti formává emeltük.”


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Schiff, aki tulajdonosa a Schiffgoldnak, egy drágfémmel kereskedő cégnek, amely arany- és ezüst kereskedelmére specializálódott, további megjegyzéseket tett az arany áráról.

„Az az egyetlen dolog, ami visszafogja az arany árát, az az elképzelés, hogy a Fed sikerrel fogja vezetni az inflációt vissza a 2%-ra és finoman vezeti az amerikai gazdaságot”

Az elemző így zárta:

„A piacok biztosak abban, hogy a Fed sikerrel jár majd. Nem fog megtörténni. A piacok teljesen tévednek. És az arany olyan árral számol, ami nem fog megtörténni.”

Olvastad már? Omán elindítja a 350 millió dolláros kriptobányászati központot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!