Miért ragadt a Bitcoin ára?

-

A Bitcoin árfolyama napok óta egy szűk kereskedési sávban ragadt, várva Jerome Powell e heti Jackson Hole-i beszédéből származó adatokat.

A Bitcoin már napok óta egy szűk kereskedési tartományon belül rekedt, és augusztus 23-án sincs ez másképp.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Minden szem Jerome Powell Jackson Hole-i beszédére szegeződik.

A Bitcoin árfolyama augusztus 19. óta a 25.800-26.300 dolláros sávban rekedt, ami a kereskedők körében növekvő előítélet-konfliktust hangsúlyozta a hónap során bekövetkezett 12,5%-os csökkenés után.

Jelenleg a Bitcoin-piac nyugodtabbá vált a Federal Reserve augusztus 24-26-i éves Jackson Hole-i találkozóját megelőző napokban.

Jerome Powell, a Fed elnöke augusztus 25-én a globális gazdasági kilátásokról fog beszélni, és valószínűleg megosztja a kamatlábakkal kapcsolatos gondolatait.

A Fed júliusi hivatalos összejövetelének jegyzőkönyvei a tartós inflációval kapcsolatos aggodalmakról árulkodtak, ami szeptemberben újabb kamatemelésre késztethet.

Powell júliusban azt mondta, hogy a Fed minden ülésen tanulmányozni fogja a gazdasági adatokat, és addig fogja tartani a politikát restriktívnek, amíg nincs elég bizalom abban, hogy az infláció a preferált 2%-os cél felé halad.

Ennek ellenére a CME FedWatch eszköz, amely azt értékeli, hogy az egynapos kamatlábak merre fognak menni, 84,5% esélyt lát arra, hogy a Fed változatlanul 525-550 bázisponton (bps) tartja a kamatlábakat.

Forrás: CME

Ez részben magyarázhatja a Bitcoin legutóbbi napokban tanúsított elővigyázatos magatartását, és ez a tendencia folytatódhat Powell beszédéhez közeledve.

A dollár stabilizálódik

Hasonlóképpen, az amerikai dollárindex (DXY) grafikonja is viszonylag lapos volt az elmúlt napokban.

Nevezetesen, az index augusztus 22-én 0,2%-kal emelkedett, és a 103-103,68-as kereskedési területen belül rekedt, mivel a befektetők a Powell beszédéből származó kamatlábra vonatkozó támpontokat várják.

Forrás: TradingView

A Bitcoin július közepe óta erős inverz korrelációt alakított ki a dollárral, a BTC legmagasabb pontja a DXY legalacsonyabb pontjához igazodik.

Ennek eredményeképpen a dollár rövid távú nyugalma miatt a Bitcoin vakvágányra került a piac következő lépését illetően.

Az augusztus a Bitcoin számára is a legkevésbé volatilis hónap, mivel az emberek szabadságra mennek a Labor Day elteltéig, amely szeptember első hétfőjére esik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Túladott BTC árfolyampattanás előttünk?

Érdekes módon a Bitcoin augusztusi csökkenése miatt a napi Relatív Erősség Indexe (RSI) 2022 júniusa óta a legtúladottabb állapotban van.

A túladott RSI tipikusan árugrást eredményez, ami megnöveli a Bitcoin lehetőségét, hogy szeptemberre a 26.500-27.500 dolláros tartomány (zöld) felé pattanjon vissza.

Ez a tartomány 2023 márciusában és májusában támaszként szolgált. Egybeesik a Bitcoin 200 napos exponenciális mozgóátlagával (200 napos EMA,kék) is, amely 27.225 dollár közelében van.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Ezzel szemben egy újabb eladás esetén a medvék a 24.750-25.350 dolláros tartományt (piros) tartják szem előtt, mint a következő lefelé irányuló célterületet szeptemberig.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tér magához

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!