A SEC elnöke, Gensler lecsapott a kriptoiparra

-

Gary Gensler, a SEC elnöke a 2023-as Securities Enforcement Forum-on megismételte a kriptopénz-iparnak az amerikai szabályokhoz való igazodásával kapcsolatos aggodalmait.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnöke, Gary Gensler hangsúlyozta, hogy a kriptopénz-ágazat továbbra is szenved az amerikai szabályoknak való meg nem felelés miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Washingtonban megrendezett 2023 Securities Enforcement Forum-on Gensler aggodalmának adott hangot az iparág decentralizált jellege miatt, és hangsúlyozta, hogy a kripto cégek nem mentesülnek a hagyományos pénzügyi szabályozások alól.

Gensler kemény állásfoglalása a kriptóról

Felszólalása során Gensler az értékpapírtörvények történetében mélyedt el, rámutatva, hogy a kongresszus értékpapír-definíciója különböző elemeket tartalmazott, köztük a „befektetési szerződés” kifejezést.

A SEC-főnök kijelentette, hogy nincs okunk azt hinni, hogy a kriptoeszközök értékpapírpiacainak befektetői és kibocsátói kevesebb védelmet érdemelnének, mint a hagyományos pénzügyi szervezetek.

Az iparág gazdasági realitására utalva a híres Howey-döntésre hivatkozott, utalva arra, hogy a kriptoeszközök nagy többsége valószínűleg a „befektetési szerződés” definíciója alá tartozik, és így az értékpapírtörvények hatálya alá vonható.

Gensler nem köntörfalazott az iparág problémáiról, az 1920-as évek szabályozás előtti korszakához hasonlítva azt, és rámutatott az olyan széles körben elterjedt problémákra, mint a csalások, átverések, csődök és a pénzmosás.

Optimizmus egy korábbi SEC-főnöktől

Ezzel szemben a SEC korábbi elnöke, Jay Clayton optimistább véleményt fogalmazott meg a kriptotérképpel kapcsolatban.

A CNBC „Last Call” című műsorának adott interjújában Clayton megosztotta azt a meggyőződését, hogy a Bitcoin ETF jóváhagyása „elkerülhetetlen”.

Bizakodása a kriptopénzt sújtó korábbi szabályozási aggályok megoldódásából ered. Clayton részletezte azokat a kihívásokat, amelyek egykor a Bitcoin ETF jóváhagyásának útjában álltak, mint például a washing trading és a jó minőségű adatok hiánya.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitwise Asset Management 2019-es jelentésére hivatkozva Clayton kiemelte, hogy ez a jelentés jelentős mennyiségű, esetleg hamis Bitcoin-kereskedelmet jelzett a nem szabályozott tőzsdéken.

Mivel azonban ezen aggályok közül mostanra a szabályozó hatóságok és a tapasztalt felek megelégedésére számos probléma megoldódott, Clayton fényes jövőt jósol a Bitcoin ETF jóváhagyásának.

Olvastad már? A Rollbit ugyan szépen megy, de ez az új GambleFi token nagyobbat robbanhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!