A volt SEC-elnök továbbra is optimista a Bitcoin ETF jóváhagyásával kapcsolatban

-

Az elmúlt hónapban a Bitcoin (BTC) jelentős volatilitáson ment keresztül, ami sok kereskedőt bizonytalanná tett az árfolyam jövőbeli irányát illetően.

Ennek ellenére Jay Clayton, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) korábbi elnöke továbbra is optimista abban, hogy egy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) végül megkapja a jóváhagyást az Egyesült Államokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Clayton hangsúlyozta, hogy a Bitcoin nem értékpapír, és kiemelte, hogy mind a lakossági, mind az intézményi befektetők részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a hozzáférés iránt.

Kijelentette, hogy a határidős és készpénzalapú Bitcoin ETF-ek közötti jelenlegi megosztottság nem maradhat fenn a végtelenségig.

Van remény a Bitcoin számára a jövőben?

Míg a határidős Bitcoin ETF-ek már jelen vannak az Egyesült Államokban, a SEC még nem adott zöld utat egy helyszíni Bitcoin ETF-nek.

A Grayscale vs. SEC ügyben nemrégiben hozott szövetségi bírósági ítélet a SEC által a spot Bitcoin ETF-ek elutasítását „önkényesnek és kiszámíthatatlannak” minősítette, mivel a hasonló termékek eltérő kezelését nem indokolta kellőképpen.

Clayton elismerte egy új elutasítás lehetőségét más indokok alapján, de továbbra is bizonytalan maradt azzal kapcsolatban, hogy mik lehetnek ezek az indokok.

A SEC a közelmúltban elhalasztotta a döntéseket az olyan vállalatok, mint a BlackRock, a Fidelity és az Invesco spot Bitcoin ETF-javaslataival kapcsolatban, így ezek a döntések legalább október közepéig elhúzódtak.

A Bitcoin iránti lakossági érdeklődés új csúcsra emelkedik

A lakossági befektetők továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a Bitcoin iránt, és ez a tendencia a Glassnode adataiban is tükröződik.

A 0,1 vagy annál több Bitcoinnal rendelkező címek száma minden idők legmagasabb, 4 469 208-as értékére emelkedett.

Ezzel szemben a bálnák érdeklődése a Bitcoin iránt jelentősen visszaesett.

A 100 vagy annál több Bitcoinnal rendelkező címek száma a Glassnode szerint három hónapos mélypontra, 15.972-re esett.

bitcoin
Forrás: glassnode

A bálnák érdeklődésének csökkenése hatással lehet a Bitcoin árfolyamának dinamikájára a jövőben.

A bálnák jelentős állományukkal gyakran képesek jelentősen befolyásolni a piacot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Részvételük csökkenése nagyobb árstabilitáshoz vezethet, de potenciálisan a kereskedési volumen csökkenését is eredményezheti.

A cikk írásakor a Bitcoin 25.700 dollár körül kereskedik. Árfolyama továbbra is ingadozott a változó szabályozási környezet és a piaci hangulat közepette.


Olvastad már? Az Egyesült Királyságban terjednek a kriptocsalások

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!